Så väljer du abonnemang till företagstelefonenerna

Uppdaterad 2013-09-18 | Publicerad 2013-09-16

Telenor, Tele2, Telia och Tre.

Att välja rätt teleoperatör är svårt och tidskrävande.

Därför tog vi hjälp av – operatörerna. 

Med i det närmaste identiska produkter och priser är det nästan omöjligt att skilja en teleoperatör från en annan.

För många blir valet en chansning – i bästa fall efter att ha tagit råd från bekantskapskretsen.

Vi gav operatörerna chansen att fritt ur hjärtat berätta varför man som företagare ska välja just dem:

”Vad är den främsta anledningen för företagare att välja er”, löd frågan?

När vi fått svar tog vi bort namnet på operatören och anonymiserade texten. Vilket svar lockar dig dig mest?

Här är svaren, direkt från hjärtat på operatörerna som vill att du ska välja dem. Nedanför avslöjar vi vem som sagt vad.

Operatör 1:

– Vi kan leverera kompletta helhetslösningar som är väl utprovade inom både fasta och mobila tjänster – en bredd som få kan matcha. Vi finns där våra kunder är, både inom Sverige men också i Norden, Baltikum och globalt och vi miljardsatsar på högkvalitativa nät. Dessutom samarbetar vi med starka och innovativa partners inom till exempel molntjänster. Utöver det fokuserar vi självklart på kunnig säljperson som lyssnar på kunderna och snabba leveranser.

Operatör 2:

– Vi är en helhetsleverantör av kommunikationslösningar och marknadsledande på molnbaserade växlar genom … (växelns namn). Vi erbjuder en fullvärdig integration mellan företagskunders UC-plattformar och den molnbaserade växeln. Kunden får möjlighet till ett helt mobilt kontor och användarna får tillgång till sina mobiltjänster via sin UC-klient var de än befinner sig.

– Vi lägger också stor vikt vid service och support som många kunder anger som det viktigaste skälet till att de väljer oss leverantör. Dessutom visar resultatet av vår nätsatsning att vi har ett kraftigt och stabilt 3G- och 4G-nät för mobil surf och datatrafik.

Operatör 3:

– Vi är specialister för små och medelstora företag och ger dem bättre service än de kommer att få hos andra där de bara blir små kunder i mängden. Vi har helt mobila lösningar för hantverkare, byggare, montörer, tekniker, advokater, konsulter, kreativa byråer, finansbolag och andra som rör sig mycket i jobbet och kan enkelt sätta ihop anpassade lösningar som passar just ditt företag. Och så har vi marknadens smartaste och mest lättanvända växel – helt molnbaserad.

Operatör 4:

– Få saker är så viktiga som en pålitlig och snabb uppkoppling för dagens företagare. Med ett rikstäckande nät bestående av 2G, 3G och supersnabbt 4G erbjuder vi svenska företag flexibla lösningar av hög kvalitet utan att det för den skull kostar för mycket.

Markera texten nedanför med muspekaren för att se facit.

Operatör 1: Telia <– dubbelklicka här.

Operatör 2: Telenor <– dubbelklicka här.

Operatör 3: TRE <– dubbelklicka här.

Operatör 4: Tele2 Business <– dubbelklicka här.

Jan Huss

Följ ämnen i artikeln