Kvinna dödad i lägenhet – utreds som mord

Publicerad 2018-12-21

Den äldre mannen misstänks ha dödat sin fru – och rusat ut i trapphuset där han erkänt dådet för sin granne.

Nu är mannen på sannolika skäl häktad för mord.

– Det är ett fullt normalt alldagligt äldre par. Det är obegripligt för oss alla, säger en granne till Aftonbladet.

Under torsdagsmorgonen larmades polis om en skadad kvinna i en lägenhet i Gävle.

Det ska ha varit en granne som larmade 112 – efter att ha mött mannen i 80-årsåldern i trapphuset.

”Slagit ihjäl frun”

– Omständigheterna i lägenheten där mannen och hustrun har bott pekar på att han dödat henne, därefter går han ut i trapphuset och får kontakt med en granne och säger till honom att han slagit ihjäl sin fru, säger chefsåklagare Lars Göransson.

– Polis och ambulans tillkallas och man hittar henne i mycket svårt skadat skick.

Kvinnan var då vid liv, och vårdades under torsdagen för sina skador. Men vid 02.43 inatt dog kvinnan.

Mannen förhördes under torsdagen, utan att då kunna ge en klar bild av vad som hänt. Nya förhör kommer att hållas vid 10-tiden under fredagen.

Polisen grep en man på platsen misstänkt för mordförsök.

Inte kända av polisen

Enligt Lars Göransson tros mannen ha dödat kvinnan med handkraft och tillhygge. I nuläget tyder utredningen på att mannen ska ha attackerat kvinnan under morgonen, relativt nära i tid då han mött grannen i trapphuset.

Varken mannen eller kvinnan ska vara kända av polisen sedan tidigare, och polisen känner inte till något känt motiv eller vad som utlöst våldet.

– Det finns inget i bakgrundsmaterialet som vi fått oss till livs som tyder på att det ska ha funnits några tidigare irritationsmoment eller liknande. Det kom väldigt överraskande, säger Lars Göransson.

Samma bild ger en granne som Aftonbladet varit i kontakt med. Grannen – som inte är personen som mötte mannen – uppger att paret till synes levt ett lugnt och stilla liv.

– Det är ett fullt normalt alldagligt äldre par som det handlar om, inga märkvärdiga människor alls. Det är helt obegripligt för oss alla, säger grannen.

Enligt chefsåklagare så kan mannen komma att begäras häktad redan under fredagen. Beslut kommer att fattas så snart mannen i 80-årsåldern förhörts av polisen.

Vet du mer? Hör av dig till
oss

Följ ämnen i artikeln