Nu kan du tipsa – vad är värt 200 sekunder?

Uppdaterad 2017-11-27 | Publicerad 2017-03-20

Robert Aschberg är programledare för 200 sekunder, där vi minigranskar.

200 sekunder är Aftonbladets nya tv-program för snabba gräv.

I första programmet synas den urgamla lagen som gör att man kan bli av med sin lägenhet efter en brand.

Nu kan du tipsa – vad borde vi lägga 200 sekunder på?

Under våren kommer åtta grävande program att visas, alla prick 200 sekunder långa. De görs i samarbete mellan Aftonbladet och Viafree. Medan klockan tickar ner synas maktmissbruk, samtidsfenomen och enskilda fall som väcker känslor.

– Kort, rappt och tydligt. Man behöver inte krångla till det. Fakta talar ofta ett enkelt språk, säger programledaren Robert Aschberg.

Det var han som kläckte idén redan för åtta år sedan, när 200 sekunder först lanserades i Aftonbladet.

Då handlade programmen bland annat om taxichaufförer som erbjöd körningar mot sex och riksdagspolitiker som lät sig mutas på lyxfest

Även nu när 200 sekunder gör comeback kommer det handla om raka avslöjanden och minigranskningar. I det första programmet handlar det om Roland som förlorade sin lägenhet på grund av en urgammal lag.

– Klassiska gräv är ofta tidskrävande, ett harvande. Tanken är att vi ska kunna dra ut med kameran direkt om det händer något. Hitta vinkeln och bakomstoryn som inte kommer med i den vanliga nyhetsrapporteringen, säger Natalia Kazmierska, som är redaktör och researcher.

Nu efterlyser redaktionen tips från Aftonbladets läsare och tittare.

-Det kan handla om missförhållanden, orättvisor, korruption, felaktig myndighetsutövning eller skojarföretag, säger Robert Aschberg.

Har du råkat ut för något som vi kan berätta på 200 sekunder?

Tipsa redaktionen: tipsa200sek@aftonbladet.se