13-årig flicka hittad död vid värmeverk – ex-pojkvän anhållen

Publicerad 2024-03-12

Polis på plats i Hjallerup, där den 13-åriga flickan hittades död.

En 13-årig flicka har hittats död vid ett värmeverk på Nordjylland.

Nu är hennes 17-åriga ex-pojkvän misstänkt för våldtäkt och mord.

– De har haft ett romantiskt förhållande som har upphört för en kort tid sedan, säger Frank Olsen vid den danska polisen.

Det var 13-åringens mamma och pappa som hittade sin dotter svårt skadad i Hjallerup på Nordjylland på måndagskvällen, rapporterar Ekstra Bladet.

Föräldrarna larmade polisen som kom till platsen, nära värmeverket Gravensgade, strax efter klockan 22.

Ambulanspersonal gav första hjälpen på plats, men flickans liv gick inte att rädda. Kort därefter dödförklarades hon och polisen inledde en omfattande insats i området.

En 17-årihg pojke har gripits.

13-åriga flickan släppt

Bara timmar senare kunde polisen gripa och anhålla en 17-årig pojke och en 13-årig flicka.

”Vi vet att det finns en relation mellan den som dödats och de två anhållna, men vi kan i nuläget inte uttala oss om motivet. Vi kommer att gå till botten med det hela och avtäcka hela händelseförloppet”, sa Mads Hessellund vid den danska polisen, i ett pressmeddelande.

Senare på tisdagsmorgonen rapporterade danska medier att den gripna 13-åringen har släppts. Det finns ingenting som tyder på att hon har varit inblandad i vålddådet, enligt polisen.

Har haft en romantisk relation

Den 17-åriga pojken är fortsatt anhållen och ställdes inför häktningsdomare vid 14-tiden på tisdagen. Han misstänks ha våldtagit flickan och sedan dödat henne genom kvävning och slag.

Pojken ska tidigare ha haft en relation med den 13-åriga flickan. Han ska också ha hjälpt till i sökandet efter flickan på måndagskvällen.

– De har haft ett romantiskt förhållande som har upphört för en kort tid sedan, säger Frank Olsen vid den danska polisen, till Ekstra Bladet.

Den 13-åriga flickan och den jämnåriga flickan som tidigare var gripen, gick i samma skola, enligt uppgifter till Ekstra Bladet.

– Det är vad jag har fått höra. Vi har startat en krisinsats på skolan. Det finns en tydlig manual för vad vi gör i en sådan här situation, säger Mikael Klitgaard, kommunchefen i Hjallerup, till tidningen.

– Det här är fruktansvärt, djupt tragiskt och olyckligt, fortsätter han.

Flaggan vid skolan i Hjallerup vajar på halv stång.

Polisen: Håll dig borta från området

Danska B.T. rapporterar att det under natten till tisdag har pågått ”massiva utredningar” i området kring värmeverket och Idræts Allé.

Polisen ska bland annat ha hittat ett misstänkt vapen.

– För utredningens skull kan jag inte säga mer, säger Frank Olsen vid danska polisen till B.T.

Polisen uppmanar allmänheten att hålla sig borta från området och följa polisens uppdateringar.

”Vi ser fallet som en isolerad och djupt olycklig händelse, men vi har full förståelse för om det skapar otrygghet i området och mycket spekulationer kring vad som kan ha hänt”, skriver polisen i pressmeddelandet, enligt B.T.

Följ ämnen i artikeln