Ung man död i Ullared

Uppgifter: Tydliga stick- eller skärskador

Publicerad 2024-01-28

En man i 20-årsåldern har hittats mördad i ett skogsområde i Ullared.

Han misstänks ha legat död en längre tid, enligt uppgifter.

Händelsen kopplas initialt till gängkriminalitet.

Polisen meddelar att det är en man i 20-årsåldern som hittades död i ett skogsområde Ullared igår. Mannen har nu identifierats.

Enligt Aftonbladets uppgifter ska mannen vara hemmahörande i en annan del av landet än där han hittades.

Den unge mannen har tydligt blivit utsatt för ett brott och polisen misstänker att han har blivit mördad.

De vill dock inte gå in på vilken typ av skador det gäller.

– Det är en pågående mordutredning och vi har inga teorier som vi kan dela med oss av i media nu, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson för polisen i Väst.

Uppgifter: Stick– eller skärskador

Enligt Aftonbladets uppgifter ska det röra sig om någon form av stick- eller skärskador som hittats på mannens kropp. Polisen misstänker att mannen legat död en längre tid och han ska bara ha varit delvis påklädd, enligt uppgifter.

Det finns ingen misstänkt i nuläget. Polisen är fortfarande på plats i området och platsen där mannen hittades är fortfarande avspärrad. Händelsen utreds hos polisens avdelning för grova brott.

– Vi arbetar brett med ett flertal utredningsåtgärder nu, tekniska åtgärder och förhör. Vi vill inte begränsa oss eller utesluta något, säger Åsa Harplinger Jovalli, chef för utredningssektionen.

Ber om tips

Polisen efterfrågar också uppgifter från allmänheten och uppmanar folk som har tips eller gjort iakttagelser att höra av sig via 114 14 eller polisen.se.

De är intresserade av tips från området så långt som en månad tillbaka.

– Om man reagerat på någonting ska man låta polisen avgöra om det är av vikt eller inte. Man får gärna höra av sig om man gjort iakttagelser av personer eller fordon som kan sättas i samband med brottet, säger Åsa Harplinger Jovalli.

Initialt kopplas ärendet till gängkriminalitet, enligt Aftonbladets uppgifter. Åsa Harplinger Jovalli vill inte bekräfta uppgifterna, men säger att de undersöker allt.

– Vi arbetar brett och utesluter inget, säger hon.

Följ ämnen i artikeln