Polisen: Tar höjd för ytterligare våld

Publicerad 2024-04-12

Ännu har ingen gripits misstänkt för mordet på 39-årige Mikael i Skärholmen.

Polisen har kallat in rytteriet och kommer att ha förhöjd närvaro under helgen.

– Vi kommer att ta höjd för olika scenarier, bland annat ytterligare våld, säger Anna Westberg på Stockholmspolisen.

Nästan två dygn har gått sedan 39-årige Mikael sköts till döds i Skärholmen. Mordet på honom har väckt avsky från samhället och politiker.

Trots att två dagar har gått har ingen ännu gripits.

– Vi arbetar med att gå igenom övervakningsfilm, bearbetar tips och vi kommer att hålla förhör med personer som kan tänkas ha information att lämna, säger Anna Westberg, presstalesperson hos Stockholmspolisen.

Vilka personer som förhörs kan polisen inte uttala sig om. Man uppger att det är ett brett utredningsarbete som pågår. Man samlar in all information som kan vara intressant.

Tar höjd för ytterligare våld

Mikael var på väg till badhuset på onsdagskvällen tillsammans med sin son. I samband med det stötte de på ett gäng ungdomar och där ska en konfrontation ha uppstått, enligt uppgifter till Aftonbladet. I samband med det avlossades skott och Mikael sköts till till döds – mitt framför ögonen på sin 12-årige son.

Det pågår nu en trygghetsinsats i Skärholmen och polisen kommer att ha en förhöjd närvaro. Både uniformerade och andra typer av poliser kommer att synas i området.

– Vi har mycket resurser som arbetar med detta ärende och det ingår även i arbetet att ta höjd för olika tänkbara scenarier, bland annat ytterligare våld, säger Anna Westberg.

– Vi kommer även i dag och i helgen att ha polisiär närvaro i trygghetsskapande och informationsinhämtade syfte. I dag fredag kommer rytteriet finnas i området.

”Snäll, ödmjuk och godhjärtad”

Under torsdagen samlades människor vid gångtunneln där Mikael blev skjuten. Blommor, tända ljus och hyllningsord lades ner för att minnas pappan.

– Mikael var en väldigt snäll, ödmjuk och godhjärtad person. Verkligen en person med fötterna på jorden. En person som stod upp för det han trodde på och som sa ifrån när det behövdes. Mycket av det växte fram när han blev pappa, säger Mikaels svåger Elias Demir i TV4:s nyhetsmorgon.

Följ ämnen i artikeln