Så har Göran Hägglund laddat inför kvällens tal

Publicerad 2014-06-30

Göran Hägglund under dagens pressträff.

Kristdemokraterna riskerar att åka ur riksdagen.

Nu gör partiledaren Göran Hägglund allt för att vinna väljare med sitt tal i  Almedalen. 

– Vi har suttit inlåsta hårt koncentrerade för att få fram de rätta formuleringarna, säger Hägglund.

I dag är det Kristdemokraternas dag i Almedalen och Göran Hägglunds tur att tala från scenen. Med dåliga opinionssiffror – i flera mätningar har partiet legat under riksdagsspärren – och med bara 76 dagar kvar till valet är det extra viktigt att talet blir så bra som möjligt.

Som uppladdning har Göran Hägglund isolerat sig i sommarstugan på Öland. Där har han tillbringat två intensiva dygn med sina närmsta medarbetare.

– Tillsammans har vi försökt ta fram ett så bra och vasst tal som möjligt, säger han.

”Viktigt att inte bli störd”

Att få vara ifred, långt bort från partikansliet i Stockholm, menar Hägglund har varit av största vikt. Där finns ständigt annat som pockar på hans intresse.

– Det är viktigt att inte hela tiden bli störd. Det gäller att försöka hitta en liten bubbla man kan sitta i en stund, där man kan vara någorlunda koncentrerad på det man ska göra.

Känd för sin humor

Som Aftonbladet berättade tidigare i dag kommer Göran Hägglund presentera ett nytt förslag i sitt tal. Han vill bekämpa de sjunkande skolresultaten med idrott för eleverna varje dag. KD-ledaren är även känd för att ta till humor i sina tal, något han även kommer göra i år.

– Talet kommer innehålla ett sådant avsnitt. Även om det är allvarliga saker vi huvudsakligen pratar om så är det bra att göra ett avbrott där man får skratta tillsammans, säger han.

Följ ämnen i artikeln