Supermodellen fast för snatteri

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-16

Stal hälsokost på Ica – nu åker hon på böter: Pinsamt

Den svenska supermodellen greps av en väktare när hon snattade hälsokost på Ica.

Nu döms hon till 40 dagsböter.

– Pinsamt, säger hon.

Det blev dyra oliver för fotomodellen.

Den 31 augusti fick väktaren syn på modellen i en Ica-butik i Stockholm. Hon verkade nervös och såg sig vaksamt omkring. Hon hade en medhavd påse i kundvagnen och i en folktom passage smugglade hon ner fem varor i påsen, enligt förundersökningen.

Sedan kröp hon under avspärrningsbandet vid en stängd kassa och lämnade butiken, men väktaren grep henne på gatan och ringde polisen.

Supermodellen förnekar att hon tagit alla varor i plastpåsen, men godkänner ett strafföreläggande. Hon hävdar att hon handlat varorna i en annan butik. Kvittot hade hon inte kvar. Hon besökte Ica-butiken för att köpa grönsaker men hittade inga som passade.

Megakarriär

– Eftersom jag ändå var i Ica-butiken passade jag på att byta ut en del av varorna i påsen till varor som jag hellre ville ha. Det var samma pris, säger hon i polisförhör.

Fotomodellen har gjort megakarriär de senaste åren och har gått visningar i internationella metropoler för flera stora modehus.

Stal för 357 kronor

Den 11 oktober utfärdade åklagaren ett strafföreläggande för snatteri.

Kvinnan stal hälsokostprodukter av märket Reneé Voltaire: moriflingor, svarta oliver, raw cacao och raw kokosolja samt en flaska äppelvinäger av annat märke. De kostade totalt 357 kronor, men nu tvingades hon betala in 2 000 kronor i dagsböter.