Kaffebryggaren perfekt för mat

Uppdaterad 2019-01-10 | Publicerad 2010-03-03

GÖTEBORG Katja Wulff, 28, lagar mat i sin kaffebryggare.

– Bacon tar en timma att steka knaprigt, säger hon.

Spisen hemma hos Katja Wulff är knappt använd.

– Jag har aldrig gillat eller kunnat laga mat, säger hon.

Så länge hon bodde hemma hos föräldrarna i Lomma så fixade mamma maten.

I studentkorridoren i Göteborg var Katja plötsligt tvungen att försöka överleva på egen hand.

Det var där hon fick sin uppenbarelse efter en genomfestad natt: kaffebryggaren.

Glaskannan gick sönder

– Nudlar var det första jag lagade till, säger hon.

Häromveckan gick glaskannan sönder. Svälten grinade runt hörnet när Aftonbladet kom till undsättning med en ny.

Katja Wulff har flera paradrätter: Pizza, korv stroganoff, flygande Jakob – och chokladfondue.

Men rabarbersoppan ville sig inte, den var inte ens i närheten av Mat-Tinas.

– Efter fyra timmar gav jag upp, säger Katja Wulff.

– Men pocherat ägg blir fantastiskt, säger sambon Dan Sörensen, 26.

Ska ge ut receptbok

Paret jobbar på en bok med Katjas recept: Kaffekokarkokboken. Många av recepten finns redan utlagda på Katjas blogg med samma namn.

Kaffe är nog det enda hon inte använder bryggaren till.