Hot mot Linköpings universitet

Publicerad 2018-09-26

Ett hot mot Linköpings universitet har lagts upp i ett forum på nätet.

I hotet varnas människor för att gå till universitetet i morgon.

–Universitetet avvaktar nu polisens bedömning av ärendet och återkommer under kvällen med information om hur du ska agera, säger säkerhetschefen Annevi Fredäng i ett pressmeddelande.

Ett hot mot Linköpings universitet har lagts upp i ett forum på nätet.

Det var under eftermiddagen i dag som ett hot mot Linköpings universitet lades upp i ett forum på nätet.

I hotet framförs en varning för att gå till universitetet på torsdagen. 

Identiskt med annat hot

Hotet är anmält och polisen arbetar just nu med ärendet. Man ska göra en bedömning av hur trovärdigt hotet kan vara, uppger Linköpings universitet i ett pressmeddelande

Dagens hot ska, enligt universitetet, vara i stort sett identiskt med det hot som riktades mot Örebro universitet i januari 2016. 

För studenter och personal som undrar över universitetets öppettider under torsdagen svarar säkerhetschefen Annevi Fredäng i ett pressmeddelande:

–Universitetet avvaktar nu polisens bedömning av ärendet och återkommer under kvällen med information om hur du ska agera. 

Kommer hålla öppet

Senare under kvällen publicerade universitetet ett inlägg på sin Facebook-sida där man skriver att man kommer ha öppet.

”Universitetsledningen vid Linköpings universitet gör nu bedömningen att hålla universitetet öppet under torsdagen, men med ökad bevakning från polis och väktare vid våra campus. Under kvällen har universitetets säkerhetschef haft flera kontakter med polisen, och polisens bedömning är att det inte föreligger skäl att hålla verksamheten stängd”, skriver man.

Följ ämnen i artikeln