Uppgifter: Ukrainska drönarattacker på ryskt fartyg

Publicerad 2023-08-05

Boende i Krim hörde flera explosioner under natten till lördagen.

Enligt ukrainska och ryska källor rör det sig om drönarattacker mot ett ryskt fartyg.

– Maskinrummet skadades, säger en källa till ryska nyhetsbyrån TASS.

Strax efter midnatt natten till lördagen uppgav invånare i det ryskockuperade Krim att de hört explosioner, skriver Reuters.

Explosionerna ska ha hörts nära bron som kopplar samman Krimhalvön med Ryssland. Trafiken på bron stoppades tidigt på morgonen. Det var den tredje gången på ett dygn som det hänt.

En rysk tjänsteman i området förnekar att bron ska ha attackerats.

– Återigen var det ingen direkt attack mot Krimbron och det var ingen explosion i omedelbar närhet, säger Oleg Kryutjkov, en rådgivare till den Rysslandsinstallerade guvernören på Krim, enligt ryska nyhetsbyråer, skriver Reuters.

Ryskt militärfartyg. Arkivbild.

Fartyg attackerat

Enligt ukrainska nyhetsbyrån UNIAN kom rapporter om tre explosioner i området. Enligt både ukrainska nyhetsrapporter och pro-ryska tjänstemän kommer smällarna från ukrainska drönare som attackerat ett ryskt oljefartyg i Kertjsundet.

Enligt vissa rapporter fraktade fartyget olja till Syrien, skriver Reuters.

Vladimir Rogov, en rysktillsatt tjänsteman i sydöstra Zaporizjzjaregionen delade ett ljudklipp i vilka fartyget bad om bogsering. Enligt Rogov kom ingen på fartyget till skada.

En person på det marina räddningskoordinationscentret i ryska Novorossijsk säger till ryska nyhetsbyrån TASS att fartygets maskinrum skadats i attacken.

– Maskinrummet var skadat. Inte mycket, men det var skadat, säger personen, som lägger till att besättningen klarat sig.

Rysslands försvarsdepartement sa att det hade slagit tillbaka en ukrainsk attack mot dess flottbas i Novorossijsk som bland annat omfattade två havsdrönare, men uppgav ingen skada, skriver BBC.

LÄS VIDARE

Paasikivi om Ukrainas chanser att ta tillbaka Krim: Långsammare än Ukraina velat