BoJo avbryter lyxsemester – ”sugen på” att ersätta Truss

Publicerad 2022-10-22

Efter 45 dagar avgick Storbritanniens premiärminister Liz Truss.

Nu har Boris Johnson avbrutit sin lyxsemester i Dominikanska republiken och landat i Storbritannien, rapporterar Sky News.

Där väntas han på nytt kandidera till partiledarposten i Tories efter Liz Truss avgång.

Det har varit turbulenta dagar i Storbritanniens politik.

Liz Truss, som nyligen tillträdde som premiärminister, kastade in handduken efter bara sex veckor på posten när hon i veckan meddelade hon att hon avgår som partiledare för konservativa partiet Tories.

Nu ryktas det att hennes företrädare, Boris Johnson, även kallad ”BoJo”, som tvingades bort efter massiv kritik, kan vara på väg tillbaka på posten.

Enligt Daily Mail har ”BoJo” varit på semester i Dominikanska republiken men satte sig under lördagen på ett plan hem till Storbritannien. Väl hemma väntas Johnson kandidera till partiledarposten i Tories på nytt. Enligt brittiska medier håller landet andan i väntan på vad som ska ske.

Burop ska ha hörts

Men det är inte säkert att ”BoJo” verkligen har en chans. Den tidigare premiärministerns karriär har dragits med skandaler och han popularitet sviktar.

Enligt Sky News USA-korrespondent ska ”burop” ska ha hörts på planet när Johnson klev ombord tillsammans med sin fru och sina barn.

Den 8 juli meddelade Boris Johnson sin avgång efter en rad skandaler, inte minst den uppmärksammade ”Partygate”-skandalen.

Johnson anklagades då för att ha festat i regeringskansliet, som även var hans bostad, under tiden då landet var under en strikt nedstängning på grund av coronapandemin.

Truss meddelade sin avgång vid en blixtinkallad pressträff tidigare i veckan.

– Givet situationen kan jag inte leverera på det mandatet som jag valdes på, och jag har därför pratat med kungen och meddelat att jag avgår, sa Liz Truss i samband med sin avgång.

Följ ämnen i artikeln