Eirin, 43, hittad död i Landskrona

Uppdaterad 2020-01-28 | Publicerad 2020-01-27

En kropp hittades i vattnet utanför Landskrona i lördags.

Nu står det klart att den döda är Eirin Mikkelsen, 43, som försvann på juldagen.

– Det är mer än 99 procent säkert, säger målsägandebiträdet Jon Anders Halse till VG.

Norska Eirin Mikkelsen, 43, försvann i Landskrona på juldagen. Hon jobbade på en oljeplattform i Norge men skulle fira jul med sin pojkvän Slawomir Majchrzak. Pojkvännen har intervjuats i Aftonbladet och tidigare utlyst en belöning till den som hjälper till att lösa fallet.

I lördags vid 10.30-tiden hittades en död person i Landskrona. Kroppen hade flutit i land i Lundåkrabukten, söder om staden.

Polisen skulle utreda om det var försvunna Eirin som hittats död, och nu står det i princip klart att så är fallet.

– Vi har fått besked från polisen om att det är mer än 99 procent säkert att det är Eirin som är funnen, säger målsägandebiträdet Jon Anders Halse till norska VG.

”Anhöriga är underrättade”

Polisen bekräftade under eftermiddagen att kroppen som förts till rättsmedicinalverket är identifierad som den saknade norskan.

– Anhöriga är underrättade, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson vid polisens region Syd.

Den avgörande frågan för utredningen, som från början rubricerades människorov, är om rättsläkarna kan fastställa dödsorsaken.

– Vi kanske kan få obduktionsresultatet under veckan, det tar några dagar, säger Åsa Emanuelsson. Vissa delar kan gå fort och vissa delar kan ta längre tid men jag har ingen insyn i det.

Vad finns det för brottsmisstankar för närvarande?

– Det är ingenting som har ändrats från tidigare utan vi måste avvakta obduktionen för att se om det finns någon brottsmisstanke överhuvudtaget eller om det är någonting annat som orsakat detta, exempelvis sjukdom.

Enligt Åsa Emanuelsson finns ingen person misstänkt i ärendet.

I lördags hittades en död person i Landskrona. Kroppen hade flutit i land i Lundåkrabukten, söder om staden.