Kvinna släpps av rätten i stort narkotikamål

TT

Publicerad 2020-01-13

Tingsrätten släpper med omedelbar verkan en kvinna som suttit häktad i det stora narkotikamål som pågår i Göteborg. Arkivbild.

En kvinna som suttit häktad i det stora narkotikamål som pågår i Göteborgs tingsrätt, släpps med omedelbar verkan, tvärt emot åklagarens yrkande.

Femton personer står åtalade för att på olika nivåer ha varit delaktiga i ett stort knarknärverk. Nätverket, med rötter i västra Afrika, misstänks ha fört in tusentals kilo kokain och heroin till Europa. Delar av narkotikan har smugglats vidare till Sverige.

Bland de åtalade finns en kvinna som misstänks för medhjälp till synnerligen grovt narkotikabrott och medhjälp till synnerligen grov narkotikasmuggling. Sedan åtalspunkten mot henne gåtts igenom under rättegången begärde hon att tingsrätten skulle pröva om hon skulle fortsätta vara häktad.

Tingsrättens prövning resulterade i att häktningsbeslutet hävdes och att hon försattes på fri fot. Hela målet är omfattande och huvudförhandlingen beräknas vara avslutad först i maj 2020.

Följ ämnen i artikeln