Fyraåring hittade narkotika på förskola

Publicerad 2019-05-25

Under fredagen fick polisen i Eskilstuna in ett samtal från en orolig fritidspedagog. Personalen på förskolan hade upptäckt en fyråring som tuggade på ett vitt piller i sandlådan, vilket visade sig vara ett narkotikaklassat preparat.

– När en tredje part blir drabbat, i det här fallet ett litet barn, då blir man förtvivlad och arg, skriver Polisen Eskilstuna på Facebook.

Polisen i Eskilstuna har skrivit ett uppmärksammat Facebookinlägg om en händelse som inträffat på en förskola i Eskilstuna.

En av fritidspedagogerna på förskolan fick syn på en fyraåring som stod och tuggade på något i sandlådan.

När personalen kom fram till barnet upptäckte de att fyraåringen stod med ett vitt piller i handen, och larmade polisen.

Tabletterna var det narkotikaklassade läkemedlet Lyrica, det är ett antiepileptikum som även används som stabiliserande vid generaliserat ångestsyndrom och vid neuropatisk smärta” skriver polisen i inlägget.

Det är oklart om barnet fått i sig den aktiva substansen i läkemedlet men barnet har tagits till sjukhus för undersökning.

Polisen: Förtvivlad och arg

I det uppmärksammade inlägget, som delats nästan 1 000 gånger, uttrycker polisen sin ilska.

”Vi Poliser stöter dagligen på narkotika och det är något vi jobbar riktat mot i alla miljöer. Men när tredje part blir drabbat, i det här fallet ett litet barn, då blir man förtvivlad och arg”.

De uppmanar dessutom allmänheten att samarbeta för att motverka liknande händelser.

Tina Persson, skolchef för förskolorna i Eskilstuna, uppger att förskolechefen rapporterat att barnet inte blivit påverkat eller skadat till SVT Nyheter Sörmland, som uppmärksammat händelsen.

– Vi jobbar kontinuerligt med polisen för att sånt här inte ska hända, men det är svårt när allmänheten har tillgång till förskolegårdarna när verksamheten är stängd, säger Persson till kanalen.