Fyraåring hittade narkotika på förskola

avEneida Berisha

Under fredagen fick polisen i Eskilstuna in ett samtal från en orolig fritidspedagog. Personalen på förskolan hade upptäckt en fyråring som tuggade på ett vitt piller i sandlådan, vilket visade sig vara ett narkotikaklassat preparat.

– När en tredje part blir drabbat, i det här fallet ett litet barn, då blir man förtvivlad och arg, skriver Polisen Eskilstuna på Facebook.

Polisen i Eskilstuna har skrivit ett uppmärksammat Facebookinlägg om en händelse som inträffat på en förskola i Eskilstuna.

En av fritidspedagogerna på förskolan fick syn på en fyraåring som stod och tuggade på något i sandlådan.

När personalen kom fram till barnet upptäckte de att fyraåringen stod med ett vitt piller i handen, och larmade polisen.

Tabletterna var det narkotikaklassade läkemedlet Lyrica, det är ett antiepileptikum som även används som stabiliserande vid generaliserat ångestsyndrom och vid neuropatisk smärta” skriver polisen i inlägget.

Det är oklart om barnet fått i sig den aktiva substansen i läkemedlet men barnet har tagits till sjukhus för undersökning.

Polisen: Förtvivlad och arg

I det uppmärksammade inlägget, som delats nästan 1 000 gånger, uttrycker polisen sin ilska.

”Vi Poliser stöter dagligen på narkotika och det är något vi jobbar riktat mot i alla miljöer. Men när tredje part blir drabbat, i det här fallet ett litet barn, då blir man förtvivlad och arg”.

De uppmanar dessutom allmänheten att samarbeta för att motverka liknande händelser.

Tina Persson, skolchef för förskolorna i Eskilstuna, uppger att förskolechefen rapporterat att barnet inte blivit påverkat eller skadat till SVT Nyheter Sörmland, som uppmärksammat händelsen.

– Vi jobbar kontinuerligt med polisen för att sånt här inte ska hända, men det är svårt när allmänheten har tillgång till förskolegårdarna när verksamheten är stängd, säger Persson till kanalen.

ARTIKELN HANDLAR OM