Begärs häktade för brott mot griftefriden

Ytterligare två misstänks efter mordet på Wilma, 17

Publicerad 2019-12-08

Två begärs häktade för att ha hanterat Wilma Anderssons, 17, kropp.

Enligt åklagaren finns en risk att de flyr eller saboterar utredningen.

– Han är förvånad, säger Tommy Nilsson, en av de misstänktas försvarare.

När en kroppsdel från Wilma Andersson hittades försvann möjligheterna att finna henne vid liv.

17-åringen hade då varit saknad i två veckor, sedan den 14 november. Handlingar visar att polisen misstänker att hon mördades hemma hos sin pojkvän i Uddevalla det datumet.

Den 22-årige pojkvännen sitter häktad misstänkt för mord och har nekat konsekvent.

Nu begärs en man med koppling till pojkvännen samt ytterligare en person häktade för brott i samband med det misstänkta mordet.

– Jag har begärt båda personerna häktade på sannolika skäl misstänkta för skyddande av brottsling, grovt brott, samt brott mot griftefriden, säger kammaråklagare Jim Westerberg i ett pressmeddelande.

Enligt framställan har misstankarna stärkts eftersom de två tidigare var anhållna på en lägre misstankegrad.

Åklagaren: Finns en flyktfara

Mannen som begärs häktad har tidigare suttit anhållen men släpptes efter förhör.

I sin häktningsframställan menar åklagaren nu att det finns en risk att de misstänkta flyr eller skadar utredningen om de är på fri fot.

– Min klient har samma grundinställning som när han anhölls första gången. Han förnekar brott och säger att han inte har någon kännedom om det här över huvud taget, säger Tommy Nilsson.

Inom brott mot griftefriden ryms att någon hanterar en kropp genom att till exempel flytta eller skada ett lik. Vilken exakt betydelse rubriceringen har åklagaren inte velat gå ut med.

– Vi får se om vi får reda på lite mer av vad han misstänks för under förhandlingen. Vi lever fortfarande i mörker, säger advokat Tommy Nilsson.

Advokat Michael Hansson företräder den andra personen.

– Min huvudman förnekar brottsmisstankarna som har framförts. Jag är faktiskt lite förvånad över att det blev en häktningsframställan, säger Hansson.

Aftonbladet har förgäves sökt åklagaren.

ANNONS