Rullstolsburna Maria utsattes för fräck stöld

Publicerad 2017-05-12

När Maria Mignell kom hem efter att ha varit bortrest gjorde hon en hemsk upptäckt. Någon hade tagit hennes specialanpassade cykel, skriver Expressen.

– Människor är onda, jag hade inte en tanke på att någon skulle ta den, säger hon till Aftonbladet.

Efter en tid som bortrest kom Maria Mignell, 53 hem till Uppsala natten mot onsdagen. Då upptäckte hon att någon tagit hennes specialanpassade cykel.

– Någon hade klippt av låset med en bultsax, det låg där men ingen cykel syntes till, säger hon.

Maria blev förkrossad. Hon har en ovanlig neurologisk sjukdom som gör att hon inte kan kontrollera sina muskler och behöver personlig assistans all vaken tid. Cykeln, som är en parcykel, har betytt mycket för henne. Med den har hon tagit sig fram med hjälp av sin assistent.

– Den innebär frihet för mig eftersom jag sitter i rullsol. Jag får vinden i ansiktet när jag åker på den. Och jag får styra lite. Det är en bra cykel och ett bra sätt att ha igång benen.

”Jag är ledsen”

Cykeln hade hon köpt begagnad men den är väldigt dyr – värdet ligger på cirka 77 000 kronor.

– Människor är onda, jag hade inte en tanke på att någon skulle ta den. Jag tänkte att någon måste hållit koll på när jag inte är hemma – det är också obehagligt. Jag är ledsen, jag har haft en illusion om att människor är goda.

En vän till henne la ut en efterlysning efter cykeln på sin Facebooksida:

Det här är Marias cykel, den stals i Uppsala ikväll eller idag den 9 maj.
Ser du den här så kontakta polisen eller Maria Mignell här på facebook. Maria är handikappad och sitter i rullstol och hon behöver sin cykel”.

Så här ser den ut.

Flera har delat inlägget och engagerat sig men ännu har ingen cykel setts till.

– Man blir glad över att det finns så mycket människor som bryr sig. Det var någon som hörde av sig att de hittat en cykel i Gävle men det var inte min.

Maria har polisanmält händelsen som har rubricerats som stöld av cykel.

– Den som tog cykeln har förstört mer än den förstår, säger hon.

Följ ämnen i artikeln