Kirsty, 28, dödades vid London Bridge: ”Sprang mot faran”

Uppdaterad 2017-06-09 | Publicerad 2017-06-06

Kirsty Boden, 28, är den tredje dödsoffret som har namngivits efter terrorattacken i London.

Familjen skriver att sjuksköterskan försökte hjälpa människor på London Bridge:

– Vi är så stolta över Kirstys modiga handlingar som visar hur osjälvisk, omtänksam och heroisk hon var. Inte bara den kvällen, utan genom hela hennes liv.

Kirsty Boden, 28, var det tredje dödsoffret som namngavs efter terrorattacken vid London Bridge.

Sju människor dödades i terrorattacken vid London Bridge i fredags kväll.

Nu har familjen till Kirsty Boden, 28, släppt ett uttalande genom brittisk polis, där de bekräftar att hon är en av dödsoffren.

Jobbade som sjuksköterska

Kirsty Boden kom från Loxton i södra Australien och bodde sedan en tid tillbaka i London, där hon arbetade som sjuksköterska.

Så här skriver familjen:

Kirsty var älskad av sin familj, vänner och pojkvän. Hon var en utåtriktad, snäll och generös person.

Att hjälpa människor var det hon älskade att göra i hennes jobb som sjuksköterska, och i hennes dagliga liv.

När hon sprang mot faran, i en insats för att hjälpa människor på bron, förlorade Kirsty tragiskt nog sitt liv. Vi är så stolta över Kirstys modiga handlingar, som visar hur osjälvisk, omtänksam och heroisk hon var. Inte bara den kvällen, utan genom hela hennes liv.

Kirsty – vi älskar dig och vi kommer sakna dig enormt.

Tidigare har Christine Archibald, 30, från Kanada bekräftats av polis och familj som ett av dödsoffren. Hon träffades av terroristernas skåpbil när hon gick på London Bridge, och dog i sin fästmans armar.

I dag namngavs även James McMullan som ett av dödsoffren i terrorattacken. Det sista vännerna såg av honom var att han gick ut från puben för att röka.

– Även om vår smärta aldrig kommer lindras är det viktigt för oss alla att gå vidare med våra liv i direkt motsatt till dem som försöker förgöra oss, säger systern Melissa McMullan till Sky news.