Roberts sjuka upptäckt på hundpromenaden

Uppdaterad 2018-04-20 | Publicerad 2018-04-19

Robert Bjarnholts hund hann få i sig lite av maten som låg på gräset i danska Söborg innan husse gjorde den fasansfulla upptäckten.

Gem och säkerhetsnålar i mängder låg blandade med maten.

– Jag är djupt skakad, säger Robert Bjarnholt till danska BT.

Det var på söndagen som Robert Bjarnholt var ute med sin hund i närheten av hemmet i Söborg, norr om Köpenhamn, skriver danska BT.

Hunden och husse passerade ett grönområde där många hundägare dagligen rastar sina fyrfota vänner, när Robert gjorde en fasansfull upptäckt.

En stor hög med hundmat låg uthälld över gräset.

– När vi kommer fram till området, tar sig min hund snabbt fram till maten och hinner precis få i sig lite, innan jag kom fram och såg vad som var iblandat. Det var en stor hög, och när jag grävde lite i den låg där ännu fler gem och säkerhetsnålar, säger Robert Bjarnholt till BT.

Efter att ha tagit en bild på maten, gemen och säkerhetsnålarna satte sig Robert ned för att sortera ut de farliga föremålen från torrfodret, för att andra hundar inte skulle komma till skada.

– Jag var tvungen att binda min hund vid ett träd medan jag sorterade ut metallbitarna. Den var helt galen i maten. När jag kom hem, kom jag på att maten kunde vara förgiftad, för om man kan komma på tanken att blanda metallbitar i maten kan man säkert också tänka sig att förgifta den, säger Robert Bjarnholt till BT.

Insikten fick Robert att ta sig tillbaka till platsen för att ta bort även maten.

Sedan skickade han bilden till en granne, som lade upp den på Facebook tillsammans med en varning.

– Jag har själv hund, och jag brukar också gå i området. Det är många hundägare som rastar sina hundar där och de måste varnas, eftersom det verkar som att det finns någon som vill skada hundar, säger grannen Poul Schönbeck till BT.

Varningen har delats över 9 000 gånger.

Robert Bjarnholt hoppas nu att polisen ska kunna få fatt på den som ligger bakom den utspridda hundmaten.

– Jag är djupt skakad. Vem vill göra något sådant mot ett levande djur? Djuret skulle gå en förfärlig död till mötes, med inre blödningar, säger han till BT.

Följ ämnen i artikeln