Peter var den siste som såg Engla

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-09

Var med när sista bilden på henne togs

Peter var den siste som såg Engla innan hon försvann. De gick längs landsvägen tillsammans med några vänner när de såg Engla komma cyklande.

– Jag såg henne svänga upp på skogsbilsvägen, säger han till Dala-Demokraten.

Med i gruppen fanns även deras kompis Tomas som råkade ta den sista bilden på Engla. Han hade precis köpt en ny kamera och ville testa hur den fungerade.

– Först ställde han sig på fel sida av vägen och fotograferade en tjej på en cykel. Sedan fotograferande han en röd Saab som gjorde en märklig gir när den körde förbi oss, säger Peter till Dala-Demokraten.

Såg blåljusen

Efter promenaden i området återvände de hem till huset nedanför vägen där de såg Engla. Innan de gav sig i väg till en fest stötte de på Englas mamma Carina som precis hade börjat leta efter sin försvunna dotter.

De berättade för henne de tagit en del bilder och gav sig därefter iväg till festen. När de kom hem vid halv elva-tiden på kvällen såg de blåljusen på andra sidan sjön.

Strax därefter ringde polisen till Peter med anledning av bilderna som vännen Tomas tagit. Vid 23-tiden beslagtog polisen kameran och tack vare de bilderna kunde de sedan spåra den röda Saaben.

– Det var ju tur att Tomas testade sin nya kamera, säger Peter.

Följ ämnen i artikeln