Försvunna Emilia, 20, hittad död – polisen misstänker mord

Uppdaterad 2019-12-04 | Publicerad 2019-12-03

Emilia Lundberg, 20, i skånska Tollarp har hittats död.

Hennes kropp anträffades i Vramsån på tisdagseftermiddagen.

Polisen misstänker att 20-åringen utsatts för ett brott och har inlett en förundersökning om mord.

20-åriga Emilia Lundberg i Tollarp, Skåne har varit försvunnen sedan den 22 november. Under helgen inledde polisen en sökinsats vid Vramsån i Tollarp.

På tisdagen fortsatte sökandet. Dykare från sjöpolisen genomförde insatsen och vid 14-tiden hittades Emilia död i vattnet.

Tidigare fynd och att våra sökhundar gjort markeringar intill vattnet gjorde att vi sökte vid platsen, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Anhöriga har underrättats.

Misstänker mord

Polisen inledde tidigt en förundersökning om människorov och nu misstänker man även att 20-åringen kan ha mördats.

”Förundersökningen om människorov fortsätter och en förundersökning om mord är inledd”, skriver polisen på sin hemsida på tisdagskvällen.

Chefsåklagare Jenny Lindell, som leder förundersökningen, säger till TT att det finns omständigheter som gör att utredarna misstänker att kvinnan har mördats, men hon vill inte gå in på vilka.

Ingen person ska vara frihetsberövad, men chefsåklagaren vill inte kommenterar om det finns någon misstänkt.

– Förundersökningen är inne i ett väldigt intensivt skede där det sker oerhört mycket åtgärder. Man håller förhör, drar olika slutsatser och kollar upp olika omständigheter. Man har varit ute på platsen med tekniker och det materialet ska analyseras, säger hon till TT.

Polisens presstalesperson Robert Loeffel säger att avspärrningarna kring området där kroppen hittades på tisdagseftermiddagen fortfarande är kvar.

– Att vi anträffade kroppen i Tollarp gör området extra intressant, säger han.

Setts gå från bostad

Den 22 november lämnade Emilia Lundberg sin bostad.

Ett vittne ska ha sett hur hon, vid 10.30-tiden på förmiddagen, gick ut från hyreshuset på Odenvägen och rörde sig i riktning mot E22:an. Hon hade följe med en person som var klädd i en lång, grå täckjacka.

Dagen efter anmäler anhöriga henne som försvunnen.

Den 26 november inleder polisen en förundersökning om människorov.