Katten Zlatan hittades med 100 hagelkulor: ”Hade hål i sig”

Publicerad 2019-10-02

När Charlotte kom in till veterinärkliniken fick hon en chock. Hennes katt Zlatan hade skjutits med hagel och fått hundra kulor i sin kropp.

– Ju mer de rakade, ju mer hål kom fram. Det visade sig att halva min katt har hål i sig, berättar Charlotte Willman för Aftonbladet.

I söndags höll Charlotte Willman, 26, på att påta i sin trädgård hemma i Gräsmark i Värmland. I en rabatt låg hennes sexåriga katt Zlatan helt utslagen. Charlotte bar in honom i huset och la ner honom på vardagsrumssoffan.

– Vi trodde han varit i ett kattslagsmål, så vi var inte särskilt oroliga. Men när han låg kvar på samma ställe morgon efter utan att ha rört sig så ringde jag veterinären, berättar Charlotte.

Efter samtalet beslöt sig Charlotte och hennes sambo för att åka in med Zlatan till Distriktsveterinärerna i Sunne.

– Veterinären började raka Zlatan och då fann de massor med små sår. Ju mer de rakade, ju mer hål kom fram. Det visade sig att halva min katt har hål i sig, berättar Charlotte.

Hittade över hundra hagelkulor i Zlatan

Charlotte kunde knappt tro sina öron – Zlatan hade blivit skjuten med hagelskott.

– De kände på Zlatan och fick ut flera hagelkulor. När de röntgade honom upptäckte de att det fanns ytterligare hundra kulor i hans kropp, berättar Charlotte.

Veterinärerna kunde inte plocka ut alla hagelkulor ur Zlatan riskfritt, vilket innebär att Zlatans framtid är oviss.

– Jag blev fruktansvärt ledsen. Jag tror inte jag gråtit så mycket som jag gjort det senaste dygnet, berättar Charlotte och fortsätter:

– Man går mellan hopp och förtvivlan. Vissa stunder verkan han pigg, andra ligger han bara stilla. Det är jättejobbigt.

”Det är någon som försökt döda din katt”

I tisdags polisanmälde Charlotte och hennes sambo händelsen.

– Vem kan ha gjort något sånt här? Det är inget stort ställe vi bor på så det känns väldigt olustigt, förklarar Charlotte.

Hon delade ett inlägg på sin Facebook där hon berättar vad som hänt Zlatan för att varna andra kattägare.

– Veterinären sa: ”Det är någon som försökt döda din katt”. Och det är så det känns. För vill man skrämma iväg en katt skjuter man inte på den, säger Charlotte och fortsätter:

– Det finns ingenting som min katt har gjort för att förtjäna en hagelsvärm.