Chatta med Aftonbladets Frida Söderlund

Publicerad 2020-04-07

Unga drabbas mindre av coronapandemin – rent fysiskt.

Men i stället larmar stödjourerna om hur samtalen till dem ökar.

Svenskar under 25 känner sig ensamma, oroliga och rädda.

Här kan du som är ung chatta med Aftonbladets Frida Söderlund.

Denna chatt är stängd.

  • Frida Söderlund
    7 april 2020

    Vad fint det har varit att få prata med er under två timmar. Det är en speciell, hård och många gånger skitjobbig tid – men här är vi alla i den tillsammans. 

    TACK för att ni ville prata, för allt ni delat med er av, för att ni stöttat och gett råd.

    Jag vill som en sista grej påminna om detta: 

    Du kan också alltid vända dig till 1177, och på så vis få kontakt med din lokala vårdcentral om du behöver extra stöd. 

    Ta hand om er! <3  

  • 7 april 2020

    Även om allt känns mörkt och hemskt nu kommer den här plågan en vacker dag få ett slut. Kom ihåg att fråga folk hur de mår och känner, men glöm inte heller att prata med någon om du känner dig orolig. Men just nu måste vi fokusera på att ta ta hand om det viktigaste vi har - varandra.

    Adam

    Agreed Adam! Fråga och prata! Så viktigt! 

    Frida Söderlund
  • 7 april 2020

    Till alla som känner sig oroliga! Tänk att det här kommer att vara över. Bättre om en vecka eller en månad, kanske två eller tre. Det finns ett slut. Det kommer att sluta. I ett krig vet man inte när det är som värst eller när det slutar. Barnen föds i kriget och växer upp. För de flesta går det bra och de överlever. Du som mår dåligt, det kommer att gå bra och du kommer att överleva. Varför vet jag det? Jo, vi sitter alla i samma båt!

    Klara
  • 7 april 2020

    För mig känns ovissheten värst... Om det hade funnits en sluttid för detta hade man ändå kunnat ställa in sig på det eller vad man ska säga. Det kanske inte räcker att oroa sig för min student i sommar liksom, vad gör det om hela ekonomin kraschar och det inte blir bra sen ändå? Om det inte finns några jobb kvar? Försöker att inte tänka på det så mycket då verkligen ingen vet, men ibland kommer de tankarna och oron fram. Känns skönt att läsa andras tankar i chatten, att man inte är ensam ❤️

    Orolig

    Aldrig ensam. <3 

    Frida Söderlund
  • 7 april 2020

    Arbetsmarknaden kommer garanterat att vända som skrivet, men det kommer också krävas att de som är i behov att en inkomst i detta nu kan få en sådan. Behöver du betala hyra, köpa mat etc. gör så att du tar 'social kontakt' med företag och förklarar din situation. Finns alltid 'någonting' som företag behöver hjälp med. Alla jobb kräver inte att du är ingenjör eller liknande för att du ska kunna använda en skruvmejsel.

    Carl