Värmdö kommun: Kom inte hit

TT

Publicerad 2020-04-03

Värmdö kommun i Stockholms län ber människor att avstå från att besök i "vår vackra skärgård" de kommande veckorna. Arkivbild.

Stockholmare uppmanas att inte resa till andra delar av landet, inte minst under påsken, för att bromsa spridningen av coronaviruset. Nu vädjar Värmdö kommun, som ligger öster om huvudstaden men inom Region Stockholms sjukvårdsområde, om att människor ska undvika besök i "vår vackra skärgård" de kommande veckorna.

"Nu behöver vi ta det gemensamma ansvaret och uppmanar därför till att undvika alla icke nödvändiga resor. Att vi tar det egna ansvaret, alla och envar, är avgörande", säger Deshira Flankör (M), kommunstyrelsens ordförande, enligt ett pressmeddelande.

Kommunen skriver också att den inte kan "garantera samhällsservice vid tillfällig vistelse i kommunen" på grund av den effekt smittspridningen redan har.

"Vår verksamhet är redan nu belastad och arbetar hårt för att kunna säkerställa den ordinarie vården och omsorgen till våra medborgare", står det i pressmeddelandet.

Följ ämnen i artikeln