Ulricehamn i sorg efter misstänkta mordet

Uppdaterad 2018-04-13 | Publicerad 2017-10-25

ULRICEHAMN. En kvinna i 60-årsåldern har påträffats död i ett skogsområde i Ulricehamn.

Polisen misstänker att hon blivit mördad, bekräftar polisen för GT.

Nu varnas personer som rör sig i området att inte gå själva längs motionsslingan.

– Jag kommer inte våga vara ute och gå ensam. Det känns otäckt, säger en Ulricehamnsbo till Aftonbladet.

Marken är lerig av det ihållande regnet och en polishelikopter cirkulerar ovanför i i en grådaskig himmel.

Aftonbladet finns på plats vid Lassalyckan/Mulleberget i Ulricehamn där en kvinna under tisdagskvällen hittades död i skogsområdet intill 10 kilometerslingan.

Tekniker jobbar på platsen och flera fynd paketeras och lastas in i polisens fordon.

Många Ulricehamnsbor spenderar sin fritid här. Det finns en golfbana, en motionsanläggning och spår för terrängcykling.

Glasögonen första fyndet

Den avlidna kvinnan i 60-årsåldern var ute och gick med stavar och skulle komma hem vid 16-17-tiden under tisdagen. Det gjorde hon aldrig och anhöriga larmade polisen om att hon saknades. Längs spåret hittades hennes bil parkerad och hennes glasögon låg på spåret. Hundar kunde strax efteråt lokalisera kvinnans kropp.

Enligt polisen ska hennes kropp blivit utsatt för någon typ av yttre våld.

– Det beror främst på hur kroppen ligger. Hon ligger på ett onaturligt sätt, ett sätt som man normalt inte ligger på om man råkat ut för en olycka, säger Lena Mattihjs, polisområdeschef i Älvsborg till GT.

Under onsdagseftermiddagen har polisen inte gjort något frihetsberövande i samband med dödsfallet. Polisens uppmaning är att de som sett något ska höra av sig och de som rör sig där har anledning att vara extra försiktiga.

– Det är svårt att veta vad den här eventuella gärningsmannen är kapabel till. Mitt råd just nu är att man rör sig två och två om man befinner sig i området säger Lena Matthijs till Aftonbladet.

”En sorgens dag”

Kvinnan var anställd vid Ulricehamns kommun. Vid kommunhuset vajar flaggan idag på halv stång och en minnesstund kommer att hållas under torsdagen. Ett av polisens spår är om det kan finnas något samband mellan kvinnans arbete och det misstänkta mordet.

– Det är polisens sak att utreda och vi kommer att vara behjälpliga i det, säger kommunstyrelsens ordförande Mattias Josefsson (S) till Aftonbladet.

Han forsätter:

– I övrigt kan jag säga att det är en sorgens dag. Hon var en mycket uppskattad kollega och chef.

”Konstigt att det händer här”

Samma bild framkommer bland de Ulricehamnsbor som Aftonbladet talar med. Det är en sorgens dag och alla pratar om det som hänt. Någon är bekanta på avstånd med henne, andra känner henne inte alls men chockas över att något sådant kan hända här.

– Det känns konstigt att det händer här. Och tidpunkten känns också märklig. Det rör sig mycket folk där vid den tiden, personer som cyklar och går, säger en ung kvinna som vill vara anonym till Aftonbladet.

Hon tar polisens varning på allvar.

– Jag kommer inte våga vara ute och gå ensam, det känns otäckt, man vill veta om det var någon som var ute efter just henne.

Följ ämnen i artikeln