Åkte taxi - blev debiterad 18 gånger

Uppdaterad 2015-12-16 | Publicerad 2015-12-15

Taxi Stockholm: Vi jobbar på det

Katarina åkte med Taxi Stockholm på måndagskvällen och notan landade på 280 kronor.

Väl hemma upptäckte hon att pengarna dragits 18 gånger – och att nästan 5 000 kronor fattades på kontot.

– Det är inte i paritet med kriget i Syrien, men det är klantigt av dem, säger Katarina till Aftonbladet.  

Katarina åkte i går kväll från Djurgården till Solna. När hon skulle betala de 280 kronorna resan kostade fungerade inte taxiförarens kortterminal. I stället fick hon skriva på ett kvitto och godkänna att pengarna skulle dras i efterhand.

När hon kom till jobbet på tisdagen berättade en kollega att hon också åkt med Taxi Stockholm och att hennes kort debiterats 17 gånger.

Efter att ha kollat sitt konto upptäckte Katarina samma sak och ringde direkt till Taxi Stockholm. 4 760 kronor hade dragits från hennes konto.

Berodde på tekniska problem

– De sa att de kände till det och jobbade med det. Mitt intryck är att många är drabbade, säger Katarina.

Exakt hur många personer det är vet inte Natalia Santos, pressansvarig på Taxi Stockholm.

– Vårt kundcenter har tagit emot några samtal. Vi vet än så länge inte vad felet beror på. Vi kommer att åtgärda det och alla kunder kommer självklart att få tillbaka sina pengar, säger hon.

På tisdagskvällen har problemet identifierats. Det är Samport, leverantören av företagets kortautomater, som har haft tekniska driftstörningar i betalningssystemet.

Johan Ryer, en av talespersonerna inom betalkoncernen Bambora som driver Samport, bekräftar diftstörningarna och uppger att ett antal kunder som rest med taxibolaget natten mellan den 14 och 15 december ska ha fått beloppet för sin taxiresa reserverat flera gånger.

”Vi kommer att kontakta respektive kortutgivare för att åtgärda dessa felaktiga reservationer”, skriver Ryer i ett mejl till Aftonbladet.

Bambora beklagar det inträffade.

”Berörda kunder kommer endast debiteras för den aktuella taxiresan en gång, det vill säga den faktiska kostnaden.”

Följ ämnen i artikeln