Nils, 21, hittad död

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-28

UD: Han hittades i en flod

SAKNAD Nils Wärmegårds pappa Per Wermegård har åkt ner till Le Mans för att hjälpa polisen att hitta Nils. ”Det här är värre än värst”, säger han.

Nils Wärmegård, 21, lämnade baren i franska Le Mans i söndags natt.

Han var spårlöst försvunnen i sex dagar. På lördagen hittade polisens dykare honom i en flod.

– Han har omkommit, säger Amelie Heimsjö, kansliråd på UD.

Affischer på Nils har satts upp på stan.

Nils Wärmegård från Kramfors ägnade sitt liv åt akrobatiken. Efter studier på cirkusgymnasiet i Gävle och på en cirkushögskola i Bryssel fick han en åtråvärd plats i en grupp i franska Le Mans. Sedan december hade han helgerna fulla med föreställningar.

Var ute med vänner

I söndags var Nils ledig och han tillbringade kvällen på baren Le Zoo med vänner. Vid 01.30 var han ensam kvar och började gå hemåt. Men Nils kom aldrig fram till studenthemmet.

– Han har knappt 500 meter att gå, men han måste gå över en flod, sa Nils pappa Per Wärmegård som finns på plats i Le Mans.

Under lördagen hittade polisens dykare Nils Wärmgård i floden. Hans familj är nu underrrättad om dödsfallet. Inom kort kommer man göra en obduktion för att fastställa dödsorsaken, uppger UD.

Stort polispådrag

Per Wärmegård berättade tidigare att Nils var en mycket social person. Hela cirkusgruppen engagerade sig i Nils försvinnande.

– Hans kamrater har satt upp affischer på stan.

Polisen i Le Mans har också satt in stora resurser för att hitta Nils under veckan, enligt Arne Kallin, pressråd vid svenska ambassaden i Paris.

– De försökte att hitta vittnen och har tittat på filmer från övervakningskameror.