79 befaras döda – bilderna inifrån Grenfell Tower

NYHETER

Dödssiffran fortsätter att stiga efter den våldsamma branden i Grenfell Tower i London.

Minst 79 människor befaras nu ha dött i infernot.

Nu har polisen släppt bilder inifrån det utbrända 24-våningshuset.

På bilderna syns den enorma förödelsen som branden orsakade.

Tidigare har myndigheterna bekräftat att 58 personer dog efter att elden började spridas natten mot onsdag. Men under måndagsförmiddagen uppgav polisen att 79 människor nu befaras vara döda, när man räknar med de som saknas.

Foto: Metropolitan Police
Foto: Metropolitan Police

Efterspelet har handlat om brandsäkerhet, eller snarare bristen på den.

Londons borgmästare Sadiq Khan anser att den förödande branden i höghuset Grenfell Tower var en "olycka som hade gått att förebygga".

Boende som har förlorat sina hem kommer att få 5 500 pund var, enligt Downing Street.

– Människor är arga, inte bara för det svaga gensvaret dagarna efteråt från stadsdelen och från regeringen, utan även för år av försummelse från stadsdelen, sa Khan efter att han på söndagen deltagit i en lokal minnesmässa för brandens offer, rapporterar TT.

Foto: Metropolitan Police
Foto: Metropolitan Police
FAKTA

Branden i Grenfell Tower

  • Brandlarmet från 24-våningsbyggnaden Grenfell Tower i North Kensington, London, kom 00:54 onsdagen den 14 juni. 44 brandbilar och över 200 brandmän och rökdykare larmades till platsen. Huset hade cirka 127 lägenheter och minst 200 boende.

  • Det har brunnit i samtliga av husets våningsplan från den andra våningen och uppåt. Elden spred sig snabbt uppåt via fasaden, och fasadbeklädnaden i det nyrenoverade huset misstänks av experter inte ha varit tillräckligt brandsäkert. Det finns många vittnesuppgifter om människor som stått i fönstren till sina lägenheter och desperat ropat på hjälp, och om totalt rökfyllda trapphus och våningsplan.

  • Branden var under kontroll först drygt ett dygn senare, 01:14 torsdagen den 15 juni.

Källa: BBC, TT