Resenärer ställer upp – mitt i tågkaoset

Uppdaterad 2017-06-23 | Publicerad 2017-06-22

Många har varit strandade på Stockholm central sedan i förmiddags. Nu hjälps resenärer åt för att ta sig till sina slutdestinationer med bil istället.

Det har nu varit stopp i tågtrafiken strax söder om Stockholm central sedan halv 11 i förmiddags. Ett 50-tal tåg har ställts in och tusentals har drabbats av förseningar och längre resväg.

Även på midsommarafton kommer det att bli problem i tågtrafiken. De senaste uppdateringarna om läget på Stockholms central går att få i Aftonbladets liverapportering.

I sociala medier rapporterar många om hur de sitter fast på centralen.

”Suttit på centralen i fyra timmar nu. Älskar tåg. Så bra uppfinning”, skriver en twittrare.

Resenärer hjälper nu varandra.

Många hjälper varandra

Många frågar också om skjuts, och undrar om tåg under morgondagen faktiskt kommer att avgå. I Facebookgruppen Skjutsgruppen hjälps nu många åt för att hjälpa varandra att ta sig vidare utan tåg.

”Nu delar vi alla platser vi har i alla fordon så att alla kommer dit dom ska i midsommar”, skriver ansvariga i gruppen.

Via Facebook, Twitter och Instagram vittnar många om att de redan fått hjälp från gruppen och hashtaggen #midsommarhjälpen. Om du har plats i en bil och ska köra från Stockholm kan du använda hashtaggen för att hjälpa andra.

RT= <3 Någon som vill hjälpa mig fira midsommar med min underbara pojkvän? Åker du bil från/via Linköping till Malmö? #midsommarhjälpen
#sj

Följ ämnen i artikeln