Poliserna som sköt ihjäl Jeremy, 6

Publicerad 2015-11-08

Jeremy Mardis, 6, sköts ihjäl med fem skott.

De två poliserna Derrick Stafford och Norris Greenhouse Jr avlossade skotten.

– Jag måste säga, som pappa, att det var något av det värsta jag sett, säger polischefen Michael Edmonson.

De två polismännen Derrick Stafford, 32, och Norris Greenhouse Jr, 23, öppnade eld mot 25-årige Chris Fews bil efter en biljakt. I bilen satt Fews 6-årige autistiska son, Jeremy Mardis. Han träffades med fem skott, varav de två dödliga träffade i huvudet och bröstet. Jeremy Mardis dog direkt på platsen.

– Sex år gammal. Han förtjänade inte att dö så, sa polischefen Michael Edmonson till CNN.

Misstänkta för mord

Dödsskjutningen ägde rum i staden Marksville i Louisiana i södra USA i torsdags. Händelseförloppet fångades på video av de kameror som de inblandade polismännen bar. De två polismännen togs i förvar på fredagskvällen och är misstänkta för mord och mordförsök.

– Ingenting är viktigare än brickan som vi bär på uniformen. Det är ingen rättighet att bära den utan ett privilegium. I natt har brickan befläckats, sa Michael Edmonson på en presskonferens efter att Staffords och Greenhouse gripande.

Enligt nyhetssajten Heavy är det fortfarande oklart varför de två polismännen jagade Few. Stafford och Greenhouse sa ursprungligen att de jagade Few för att delge honom en häktningsorder. Men någon sådan har enligt polisväsendet inte utfärdats mot Few.

Många oklarheter kring fallet

Varför biljakten slutade i en tragisk skottlossning är också fortfarande oklart.

Enligt polischefen Michael Edmonson ska det inte ha varit fråga om skottväxling mellan polisen och Few. Inga vapen har heller hittats i Chris Fews bil.

Chris Few vårdas fortfarande på sjukhus med allvarliga skador. Polismännen Derrick Stafford och Norris Greenhouse Jr har ännu inte förhörts om händelsen.

Följ ämnen i artikeln