”Vi är båda mycket stolta och lyckliga idag”

Publicerad 2012-02-23

Kungaparet gläds åt sitt första barnbarn

Mormor och morfar är överlyckliga.

Farmor och farfar likaså.

– Vi gläds mycket med Kronprinsessparet. Vi minns själva glädjen över att bli föräldrar och vi önskar den nya familjen en underbar tid i lugn och ro, säger kungen och drottningen.

Det är idel jubel och hejarop från kronprinsessparets närmaste familjemedlemmar.

Strax innan klockan tre i dag la hovet ut kommentarer från alla de närmaste familjemedlemmarna.

– Vi känner stor glädje i dag när vår Daniel och vår Victoria nu blivit föräldrar. Vi önskar Daniel och Victoria all lycka med nya familjemedlemmen och vi kommer att stödja och hjälpa till som farföräldrar, hälsar Olle och Ewa Westling.

Kungaparet hälsade att det var ”ett efterlängtat barnbarn”.

– Vi är båda mycket stolta och lyckliga idag.

Och de nyblivna morföräldrarna kommer under dagen att hälsa på hos nytillskottet i familjen.

– De kommer att träffas under dagen, när och var kan jag inte gå in på, säger Annika Jeppsson, informatör vid hovet.

Vill lära känna henne

Aftonbladet pratade med prins Carl Philip tidigt i morse, när han tillsammans med sambon Sofia Hellqvist var bland de första som gratulerade.

Kronprinsessan Victoria har varit den två år yngre prinsens förebild, den han sett upp till hela sin barndom, och den som i vuxen ålder guidat honom i rollen som prins. Han var därför väldigt känslosam när han konstaterade att han var morbror:

– Vi är överlyckliga för deras skull och önskar Daniel och Victoria stort grattis och den lilla dottern välkommen till världen. Jag är mycket förväntansfull över att få träffa och lära känna henne, hälsade prinsen och flickvännen då.

”Båda överlyckliga”

På hovets hemsida lämnade Carl Philip dock i stället en gemensam hälsning med sin syster, prinsessan Madeleine:

– Vi är båda överlyckliga över vår nya familjemedlem. Vi har sett fram emot att bli morbror och moster och vi önskar all lycka och kärlek till vår syster, Daniel och deras dotter.

Längtat efter en kusin

Anna Westling Söderström, prins Daniels syster, hälsade från hela sin familj.

– Jag känner en stor lycka över att min bror och Victoria nu har blivit föräldrar. Det är ett mycket efterlängtat barn. Som faster ser jag, tillsammans med min familj, med spänning fram emot att lära känna barnet och följa hennes utveckling. Det är också mycket roligt att mina döttrar fått en kusin, vilket de längtat efter.