God morgon! Det här hände medan du sov

Publicerad 2019-01-04

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

USA:s varning till Iran

USA:s utrikesminister Mike Pompeo varnar Iran för att förverkliga planerna på att skicka upp satelliter i rymden och säger att det skulle bryta mot en FN-resolution mot Teheran.
Läs hela artikeln
USA: Turkiet får inte slakta kurderna

Tusentals ännu utan ström

Nära 25 000 elkunder saknade vid tvåtiden i natt fortfarande ström efter stormen Alfrida – de allra flesta i Stockholms län. I hårt drabbade Norrtälje saknar 17 500 av Vattenfalls kunder el.
Läs hela artikeln
Kvinna gripen för knivdåd

Lägsta mordsiffran på 70 år

Antalet mord i New York 2018 var det lägsta sedan början av 1950-talet, enligt stadens polismyndighet. De 289 morden i USA:s största stad i fjol är en minskning med en procent från 2017 – och med hela 45 procent på tio år.
Läs hela artikeln

Svenska artistparets babylycka

Nathalie ”Cleo” Missaouis och fästmannen Erik "Fricky" Friman har fått barn. Nu visar de upp sin nyfödda dotter på Instagram.
”2 Januari, kl 08.43, Elda Angeline Friman Missaoui”, skriver Cleo i inlägget.
Läs hela artikeln
Amber Heard om äktenskapet med Depp: ”Monstret”

Centimeterdrama blåste liv i PL

Liverpool var 1,12 centimeter från att ta ledningen. Men Manchester City vann toppmötet – och minskar avståndet till fyra poäng.
– En fantastisk insats, säger tränaren Pep Guardiola.
Läs hela artikeln
FRIDA FAGERLUND: City är tillbaka i matchen
”The Mauler” ryter ifrån mot kritikerna

Lastfartyg tappade 270 containrar

Ett av världens största lastfartyg, MSC Zoe, har tappat drygt 270 containrar i havet på grund av hård sjögång i Nordsjön. Det var på onsdagen som boende på de nederländska öarna Terschelling och Vlieland upptäckte uppspolade containrar längs med sina stränder.
Läs hela artikeln

Försäkringskassan förlorade oskuld

EVA FRANCHELL: Längst ner hittar jag en handduk som jag fick för femton år sedan. Den gör reklam för Försäkringskassan och jag brukar faktiskt använda den som gästhandduk. Den passar särskilt bra när den utländska delen av släkten kommer för svenskare handduk finns inte.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!