Regionen varnar: Svara inte på vem du haft sex med

Uppdaterad 2020-02-25 | Publicerad 2020-02-24

Arkivbild.

Unga tjejer har blivit uppringda av personer som utgett sig för att vara läkare. Bluffmakarna informerar att du haft samlag med hivpositiv person och vill veta vilka du har haft sex med.

Nu går regionen ut med en varning.

Via sitt Facebookkonto går nu region Jämtland Härjedalen ut med en varning till unga tjejer. De har blivit uppmärksammade på att tonårstjejer blivit utsatta för bluffmakare som påstår sig ringa från sjukvården och presenterat sig som läkare eller gynekolog.

Under samtalet får den drabbade höra att de haft sex med en hivpositiv person och måste testa sig. Den falska läkaren säger sedan att tjejen genast måste uppge vilka hon har haft sex med för att kunna göra en smittspårning.

De uppringda flickorna har uppgett detta under samtalet – utan att ha någon aning om att samtalet har spelats in eller har sänts live i sociala medier och andra kanaler.

Region Jämtland Härjedalen går därför ut med information för att förhindra att fler unga tjejer ska bli lurade.

”Om personal från Region Jämtland Härjedalen behöver informera dig om att du måste testa dig för att du har haft sex med någon som visat sig bära på en smitta, så får du oftast det beskedet i ett brev hem till dig. I vissa enstaka fall ringer vi istället – men då behöver du ändå inte berätta om dina sexuella kontakter. Det är endast först när du själv har blivit testad och om provsvaret visar att du också är smittad, som du behöver uppge vem du har haft sex med.”, skriver de på sin Facebooksida.

Stina Wollter varnade på Instagram

Stina Wollter gick under söndagen ut på sin Instagram och varnade för samma bluffläkare. Hon skriver att konsekvensen av samtalen har blivit att tjejerna blir stämplade av de som ser filmen och får taskiga kommetarer från både kända och okända människor.

”Tjejer bla på små orter har drabbats hårt i sina skolor där det naturligtvis -eftersom vi lever i ett satans patriarkat, sprids ut att de är ”slampor” och dåliga. Sprid informationen. Prata med varandra!”, skriver hon.

OBS!!! UPPMÄRKSAMHET HÄR! SPRID! DELA! Jag har fått uppgifter om att han som gör dessa ”prank” även gjort det mot män/grabbar. Den informationen kan jag inte bekräfta men eftersom de gamla vanliga ”varför hackar ni på oss KILLAR”- dyker upp så återger jag den. Jag vet nu vilket konto/person det är (självklart polisanmäld) som ägnar sig åt det någon i kommentarsfältet kallar för roligheter och det kan man tycka om man totalt är i avsaknad av empati samt inte själv drabbats och framförallt tillhör den grupp som blir kallade för ”KINGEN” när knullvanor avslöjas. Vad tjejer blir kallade vet ni redan. Suck. Svinaktigheterna tar aldrig slut, detta är så djävulskt i flera nivåer att jag nästan slocknar. Det pågår någon form av lajv-pranks där tonårstjejer blir uppringda av någon som uppger sig vara läkare/gyn på ungdomsmottagningen och som säger att tjejen har haft sex med en som visat sig vara hiv-positiv. Hen säger sedan att tjejen måste testa sig och att hon på en gång måste uppge vilka hon legat med för att de ska kunna göra en smittspårning. Under extrem gråt och förtvivlan uppger tjejerna vilka de legat med, men det de inte vet är att hela samtalet spelas in/ sänds live på olika kanaler. Där massor med människor kan höra vad dessa tjejer säger. Som konsekvens av detta, så blir dessa tjejer sedan stämplade av de som ser filmen och får ta emot massa skit från kända och okända människor. Tjejer bla på små orter har drabbats hårt i sina skolor där det naturligtvis-eftersom vi lever i ett satans patriarkat, sprids ut att de är ”slampor” och dåliga. Sprid informationen. Prata med varandra! Och FRAMFÖRALLT; om du blir uppringd be om ett telefonnummer så du kan ringa tillbaka innan du pratar. Kolla upp numret. Informera de avdelningar de påstår att de ringer från att detta pågår. May The force be with you. Alla skolor NU; prata om utsatthet och medmänsklighet och empati!