Polis sköt varningsskott mot knivman i centrum

Publicerad 2020-03-01

Tidigt under söndagsmorgonen tvingades en polis i Uppsala att skjuta mot en knivbeväpnad person.

En utryckning för att förhindra ett självmord hade eskalerat och situationen blev hotfull.

Vid klockan sju på morgonen får polisen veta att en man i centrala Uppsala har sagt att han tänker ta sitt liv. Väl framme ska situationen ha eskalerat och enligt en källa till Aftonbladet så ska mannen ha beväpnat sig med en kniv.

När situationen blev hotfull och mannen visade sig bära på en kniv så såg polisen ingen annan utväg än att avlossa ett varningsskott mot mannen. Efter det lugnar situationen ner sig och den självmordsbenägna personen kan föras till akutpsykmottagningen.

Arkiv.

”Det hände centralt”

En anmälan om brott kommer att skrivas mot mannen men efterson ärendet leds av åklagare kan Uppsalapolisens presstalesperson Tobias Ahlén inte gå in på några närmare detaljer om det som inträffat.

Det skedde utomhus, så mycket kan jag väl säga. Det hände centralt men eftersom ingen annan har hört av sig så gick det nog många förbi, säger han.

När en polis avlossar sitt tjänstevapen görs en anmälan till särskilda åklagarkammaren som utreder om det var nödvändigt.

– Ingen skadades och det slutade med att det gick lugnt till. Det är ju alltid allvarligt att ett vapen avlossas men polisen upplevde det som så hotfullt så de var tvugna, och det lugnande ju ner sig efteråt, säger Tobias Ahlén vid Uppsalapolisen.

Följ ämnen i artikeln