Maskerad tonåring på moped jagas efter våldtäkt

Ung flicka överfölls på väg till skolan

Uppdaterad 2019-04-26 | Publicerad 2019-04-25

En ung flicka överfölls och våldtogs på väg till skolan under torsdagsmorgonen.

Gärningsmannen ska enligt uppgifter till Aftonbladet ha varit maskerad och burit svarta handskar i samband med överfallet och flydde sedan platsen på en grå moped.

– Vi har fått in tips om vem det kan vara, säger Ola Österling vid polisen.

Det var vid 07-tiden på torsdagsmorgonen som den yngre flickan var på väg till skolan söder om Stockholm.

En bit från hemmet blir hon överfallen av en för henne okänd man som drar in henne i skogen och våldtar henne.

– En person har hört en kvinna skrika något och ringde in till oss, berättade Ola Österling vid polisens ledningscentral inledningsvis.

Var maskerad vid överfallet

Senare bekräftade polisen att man utreder en grov våldtäkt i området och att det rör sig om en minderårig flicka som överfallits.

Den misstänkta brottsplatsen ligger mycket avskilt, längs en grusväg med några få bostadshus. Runt området finns mycket skog med populära gångstråk.

En mindre skogsdunge spärrades av och under dagen har polisen genomfört en teknisk underökning på brottsplatsen där spår har säkrats.

Enligt uppgifter till Aftonbladet var den misstänkte gärningsmannen maskerad vid överfallet, bar mörka kläder och svarta handskar. Han ska därefter ha lämnat platsen på en grå moped.

Maskerad tonåring jagas

– Gärningsmannen är en man och bedöms vara i 15-18 årsåldern. Han ska ha varit klädd i mörka kläder och hade en halsduk över stora delar av ansiktet och en luva neddragen i pannan, säger Ola Österling och tillägger att man har fått in flera tips.

– Vi har fått in tips om vem det kan vara.

Dock har varken mopeden eller den misstänkta gärningsmannen i nuläget påträffats.

Följ ämnen i artikeln