PODD: Teorierna bakom flygolyckan i Umeå

Experten: De ombord har inte kunnat ta sig ut på grund av g-krafterna

Uppdaterad 2019-07-23 | Publicerad 2019-07-15

 Lyssna i  iTunes (iPhone)  Acast  Spotify

Eller lyssna direkt genom att
⬇️ klicka på PLAY-knappen!

Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Via RSS
 Spotify

Aftonbladet Daily går igenom den tragiska olyckan i Umeå där nio personer omkom efter att det enmotoriga flygplanet störtat. Det är den sjunde allvarligaste flygolyckan i Sveriges historia, och den mest allvarliga sedan 1989.

– Flygplanet har kommit i en spiralrörelse och då utvecklats stora g-krafter. De som är ombord på planet blir då klistrade mot vad de då befinner sig vid och kan inte ta sig ut, säger Jan Ohlsson, journalist och flygexpert som menar att det finns en mängd orsaker som kan ligga bakom olyckan.

Programledare: Marcus Ulvsand


Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 05:00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Marcus Ulvsand och Jenny Ågren.


Mer från Aftonbladet Daily