Kvinna skar ut foster ur främmande kvinnas livmoder

Publicerad 2016-02-24

Catrece Dynel Lane, 34, från Denver, Colorado, dömdes tisdagen den 23 februari för knivattacken mot en yngre, gravid kvinna som ägde rum i mars i fjol.

En 34-årig kvinna från Colorado, USA, slog ner en främmande kvinna gravid i sjunde månaden – och skar sedan ut fostret ur hennes livmoder.

På tisdagen dömdes hon för mordförsök och överfall.

Det var i mars 2015 som den fruktansvärda händelsen inträffade. Catrees Dynel Lane, 34, ska ha lockat gravida Michelle Wilkins, 27, till sitt hem genom en annons för gratis mammakläder på den amerikanska köp- och säljsajten Craigslist, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Skar ut det ofödda barnet

Men i stället för att skänka henne kläder slog hon Wilkins med en lavalampa och skar sedan ut fostret ur livmodern med två köksknivar, enligt uppgifter som framkommit från polis och vittnesförhör.

Wilkins, som var gravid i sjunde månaden, överlevde knivattacken. Det gjorde inte hennes ofödda barn. Hon har senare vittnat om hur hennes förövare högg och höll strypgrepp på henne tills hon svimmade.

Under rättegången ska åklagare ha sagt att Lane ljugit för sin pojkvän om att hon var gravid, och att hon la upp nätannonsen med erbjudande om mammakläder efter att han börjat fatta misstankar.

”Hoppas hon reflekterar över vad hon gjort”

Efter juryns överlägganden fann tingstätten i Boulder County på tisdagen Catrees Dynel Lane skyldig till att på ett olagligt sätt ha avslutat en graviditet.

En märkbart tagen Michelle Wilkins var också på plats i Denver, Colorado, när domen lästes upp.

– Jag hoppas att hon finner tid att reflektera över vad hon gjort, sa hon enligt Reutets till reportrar utanför domstolen.

Hon dömdes till mordförsök och överfall. Fängelsestraffet kommer att fastställas i slutet av april och kan komma att uppgå till mer än 100 år, skriver Reuters.

Följ ämnen i artikeln