Jag vill snart göra en Britney

Jag är nära ett nervsammanbrott. Jag känner att jag snart vill göra en Britney Spears och raka av mig allt hår. Bara för att jag är så fruktansvärt uttråkad för tillfället.

Ända sedan jag var liten har jag varit en sökare. På gott och ont. Jag har försökt hitta galna utmaningar och mystik i allt jag gör. Jag har rest jorden runt och träffat spännande människor och sett vackra platser.

Galna människor har dragits till mig och jag till dem. Men efter ett tag blev det livet meningslöst. Att alltid vara på resande fot och inte ha någon trygghet blev olidligt. Jag drabbades av en oerhörd tomhet.

Nu har jag stannat i Sverige väldigt länge. Alldeles för länge.

Om det går några dagar utan att det händer något sjukt blir jag

galen. Jag är så fruktansvärt rastlös att jag ibland vill hitta på galna upptåg bara för att ha något att tänka på. Häromdagen till exempel, ville jag mucka gräl med några galningar i McDonald’s-kön bara för att skapa lite action. Detta kan bli oerhört farligt och ibland försätta mig i ohållbara situationer.

En annan grej jag har för mig är att jag läser böcker om att ”försöka hitta mig själv”.

Allt från att vara Bhuddist till Häxa. Jag var till och med och tittade på Dalai

Lama två timmar när han var här. Och tror ni att jag mår bättre eller har kommit till någon insikt? Nej! Snarare tvärtom, jag är mer lost än någonsin tidigare.

Jag vill ha tillbaka mina gränslösa tonår när jag kunde dansa discodans nätterna igenom. När jag kunde dra omkring med ett gäng kompisar genom stan och inbilla mig att jag var odödlig och att det var vi emot världen. När jag kunde vara kär i någon kille som jag aldrig lyckades få och vara glad för att jag hade råd att köpa ett paket cigaretter. Den underbara tiden vill jag ha tillbaka.

Fan vad det är tråkigt att bli gammal, allt detta fruktansvärda ansvar får mig att koka över. Jag funderar ibland på vad som skulle hända om jag bara gav upp allt. Om jag sålde min lägenhet, packade en väska och bara drog och blev en upptäcktsresande. Jag menar, även om allt redan är upptäckt så kan jag upptäcka det en gång till – på mitt sätt.

Det roliga är att jag i alla fall har möjligheten att göra vad jag vill. Jag började gå till en psykolog för ett tag sedan för att få bukt med alla dessa jobbiga tankar. Problemet är bara att nu har jag upptäckt att mina problem var mycket större än vad jag trodde. Fan oxå!

Följ ämnen i artikeln