Polisen om mystiska morderkännandet: ”Fortfarande en gåta”

Vädjar om tips för att hitta mordoffret

Publicerad 2018-12-25

På julafton dök mannen upp på polisstationen och erkände ett mord.

Trots stora sökinsatser har polisen ännu inte hittat kroppen som ska ha slängts ner i Mälaren.

– Det är fortfarande en gåta för oss och vi är väldigt beroende av vittnesuppgifter, säger Åsa Willsund vid polisen.

Polisen famlar fortfarande i mörker efter mannens mystiska julaftonserkännande. Men den anhållne mannen står fortfarande fast vid sin historia och erkänner mordet i Strängnäs.

Det var på julaftonsförmiddagen som han gick in på polisstationen i Eskilstuna och berättade att han under lördagskvällen kastat ner en okänd man i vattnet, från Tosteröbron.

– Han mådde dåligt över det här och hade dåligt samvete, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson.

Förstärkning av sjöpolisen

Polisen startade en mordutredning och skickade ut ett stort pådrag till bron. Man sökte av Mälaren med hjälp av bland annat en helikopter.

Men trots det intensiva sökandet hittades ingen kropp.

Under tisdagen, juldagen, återupptog polisen sökinsatsen och fick förstärkning av sjöpolisen. Men man har ännu inte nått ett genombrott i utredningen – och vädret försvårar polisens arbete.

– Isen har lagt sig över vattnet, vilket gör att det är svårt att söka av vattnet. Det är även strömt och mycket vatten, så kroppen kan ha flyttat sig väldigt långt och det kan därför ta tid att hitta något, säger Åsa Willsund.

Polisen har även kontrollerat den mordmisstänkte mannens uppgifter mot alla anmälningar om försvunna personer.

”Lite ovanligt”

– I värsta fall är det någon som inte är saknad, så vi behöver fortsätta söka och så länge vi inte kan motbevisa mannens uppgifter måste vi söka vidare. Det är märkligt att vi inte fått tips om att någon varit försvunnen, det är lite lustigt, säger Willsund och fortsätter:

– Vi söker efter en målsägande, vilket är lite ovanligt.

Den mordmisstänkte mannen är fortsatt anhållen. Polisen har hållit flera förhör med honom men ännu inte fått fram något motiv till brottet som han anmält sig själv för.

– Det är fortfarande en gåta för oss, säger Willsund.

Polisen uppger att förundersökningen står stilla. Man uppmanar personer ur allmänheten att ringa 114 14 om man har tips eller iakttagelser som kan leda utredningen framåt.

– Vi är väldigt beroende av vittnesuppgifter.


Följ ämnen i artikeln