Alice Bah Kuhnke samlade till protest mot NMR

Uppdaterad 2018-08-20 | Publicerad 2018-08-18

När Nordiska Motståndsrörelsen under lördagen bedrev sin valkampanj i Kungälv höll Alice Bah Kuhnke en manifestation bara en bit ifrån organisationen.

– Vi måste visa med vår kropp och vår röst att vi vill något annat.

Turerna kring Nordiska Motståndsrörelsens valkampanj har varit många. Organisationen har vid flera tillfällen inte ansökt om tillstånd när de hållit torgmöten och delat ut flygblad, och när de för en tid sedan ansökte fick de avslag.

Efter överklagan gjorde polisen i region väst en ny bedömning och i veckan stod det klart – de skulle få bedriva sin valkampanj.

Då bestämde sig kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke för att själv vara på plats och manifestera mot organisationen.

– Överallt där nazisterna är, där ska jag också vara, säger Alice Bah Kuhnke till Aftonbladet.

Under lördagseftermiddagen stod NMR i centrala Kungälv och delade ut flygblad. En bit bort höll Alice Bah Kuhnke tillsammans med partikamrater och Kungälvbor en manifestation.

– För allas lika värde och mot nazismens sjuka, förkastliga ideologi.

Bah Kuhnke hade inga invändningar på NMR:s tillstånd. I stället såg hon möjligheten: att protestera.

– Det som gläder mig allra mest just nu är att vi är så många som faktiskt står upp, som har bestämt oss för att vi inte ska vara tysta bredvid utan vi måste också med vår kropp och vår röst visa att vi vill något annat.