Mordåtal efter dödsskjutning av Shayan Gaff

TT

Publicerad 2019-05-28

En 22-årig man sköts till döds i Segeltorp förra hösten. Nu åtalas en 24-årig man för mordet. Arkivbild.

Den 22-årige mannen och hans yngre kusin kom ut från en restaurang i Segeltorps centrum i Huddinge utanför Stockholm. Då sköts 22-åringen bakifrån, på nära håll, med ett stort antal skott med automatvapen.

Nu åtalas en 24-årig man för mordet, som ägde rum i oktober förra året. Enligt åklagaren verkar det som att 24-åringen råkat skjuta 22-åringen – mannen var troligtvis inte det tilltänkta målet.

"Det finns ingenting i utredningen som tyder på att det fanns en hotbild mot vare sig den mördade mannen eller hans kusin. Mordet är högst sannolikt en felskjutning, det vill säga mordoffret var troligtvis inte det tilltänka offret", säger åklagaren Anna Stråth i ett pressmeddelande.

Skytten lämnade platsen på en scooter, som senare hittades en bit ifrån mordplatsen. I scootern fanns mordvapnet. 24-åringen kan enligt Åklagarmyndigheten knytas till både fordonet och vapnet genom bland annat dna.

Förutom mord åtalas mannen också för försök till mord, alternativt framkallande av fara för annan, på kusinen. Mannen nekar till brott.

Följ ämnen i artikeln