Söker cafépersonal – med speciell jobbannons

avBabs Drougge

NYHETER

Söker du sommarjobb kan det här vara något för dig – förutsatt att du kan klockan.

Caféet i Rättvik söker nu personal med en ironisk jobbannons.

– Men det ligger lite allvar bakom, säger ägaren Louise Åhlén.

Det börjar redan bli hög tid för unga och studenter som vill ha extraknäck över sommaren att börja söka jobb.

På Café Södergården i Rättvik söker de hela femton extra medarbetare, men det är inte vem som helst som kan söka. Meritlistan är tämligen gedigen och kräver att du kan saker som klockan och att svara i telefon.

Du ska dessutom kunna tänka dig att jobba mer än två dagar i veckan, och inte behöva ta ledigt för att ”hitta dig själv” mitt under industrisemestern.

Annonsen har fått stor uppmärksamhet sedan den publicerades i Rättviks lokalblad tidigare i veckan.

– Jag satt och tänkte att jag är så trött på de här vanliga jobbannonserna man måste göra varje år. Så jag tänkte ’nej i år måste jag göra någonting som sticker ut’, säger Louise Åhlén som äger caféet.

Foto: Café Södergården
Hårda krav.

Hon berättar att det ändå finns ett visst allvar bakom den skämtsamma annonsen.

– Det kommer utav erfarenheter. Jag ville få folk att tänka till lite, hur det har blivit, fast med glimten i ögat. Nu har vi det här med Facebook och Snapchat och det blir lite svårt i den här branschen där man har hand om kunder. Om man får ett meddelande, då får det lov att vänta, säger hon.

Viktigt kunna klockan

Caféägaren har varit i branschen i 35 år och upplever att inställningen hos unga arbetstagare har förändrats.

– Jag är jättetacksam för om man kan klockan, för man måste kunna komma i tid till jobbet. Det är viktigt att man lär sig att tänka på att om man inte kommer i tid så drabbar det även ens medarbetare. Sånt här basic tänk, det finns liksom inte riktigt i dag. Vi kanske måste prata med ungdomarna som ska ut i arbetslivet, säger Louise.

Positiva reaktioner

Hon berättar att mobiltelefonen plingat till oavbrutet med mejl, sms och samtal sedan annonsen lades ut.

– Jag trodde inte för mitt liv att det skulle bli sån uppståndelse som det har blivit, så det är jättekul! Jag har bara fått positiva reaktioner och folk tycker att det är helt otroligt bra, säger Louise Åhlén och skrattar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Rättvik

Sommarjobb

Snapchat