Putin avvaktar också i Khashoggifallet

TT-Reuters

Publicerad 2018-10-18

Rysslands president Vladimir Putin förhåller sig avvaktande till uppgifterna om journalistmordet i Istanbul. Här med den saudiske kung Salman. Arkivbild från oktober förra året.

Ryssland har inte tillräckligt mycket information om Jamal Khashoggis försvinnande för att det ska få några konsekvenser för rysk-saudiska relationer, säger president Vladimir Putin.

Det är synd att journalisten har försvunnit, men man kommer att vänta in fler detaljer i ärendet, säger Putin inför reportrar vid sitt residens i ryska Sotji.

Jamal Khashoggi har inte synts till sedan han gick in på det saudiska konsulatet i turkiska Istanbul den 2 oktober. Enligt detaljerade turkiska uppgifter mördades och styckades han därinne. Som journalist skrev Khashoggi bland annat kolumner för Washington Post och han var en frän kritiker av den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman.

USA:s president Donald Trump har lett ett idogt diplomatiskt arbete gentemot Saudiarabien de senaste dagarna, där hans utrikesminister Mike Pompeo rest mellan Riyad och Ankara. Men medan amerikanska senatorer, uppgifter från landets underrättelsetjänst och stora delar av omvärlden pekar anklagande fingrar mot den saudiska regimen har Trump sagt sig vänta på mer information.