Två allvarligt skadade i klättringsolycka

TT

Publicerad 2018-10-20

Två klättrare skadades i en olycka på Vinterberget utanför Dingle i Munkedals kommun. En räddningshelikopter deltog i arbetet med att få ner klättrarna till marken. Arkivbild.

Två klättrare har skadats i en olycka vid Vinterberget utanför Dingle i Munkedals kommun. Båda fördes med allvarliga skador till sjukhus.

Olyckan inträffade vid 13-tiden på lördagen.

– Det var en sten som lossnat från berget som de delvis fick på sig så att de skadades, säger Mikael Gard, insatsledare vid räddningstjänsten.

De två klättrarna blev hängande i selar i anslutning till en klippavsats. En stor räddningsinsats drogs i gång vid larmet, bland annat deltog en helikopter i arbetet.

En person kunde firas ner till marken medan den andra vinschades upp till helikoptern. En av dem fördes med helikoptern till Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. Sjukhuset meddelade senare att det är en kvinna i 50-årsåldern. Hennes tillstånd är allvarligt, men stabilt.

Den andre personen fördes till Näl i Trollhättan. Enligt sjukhuset är det en man vars tillstånd också är allvarligt, men stabilt.