Hela kungafamiljen på ”Lussans” bröllop

Uppdaterad 2019-07-30 | Publicerad 2018-06-02

Nu har Maddes bästis ”Lussan” gift sig med kärleken Gustav Thott.

Dagen till ära var hela kungafamiljen är på plats – prinsessan Madeleine som tärna och dottern Leonore, 4, var brudnäbb åt sin gudmor.

Alexander Skarsgård var en av de kända ansiktena i kyrkan.

Under lördagen gifte sig Louise ”Lussan” Gottlieb, 36, med friherren Gustav Thott, 40.

Hon är prinsessans Madeleines barndomskompis och när paret sa ja till varandra var prinsessan tärna.

I likadana gråa långklänningar som de andra tärnorna höll prinsessan upp ”Lussans” brudklänning och långa, vita brudslöja. När bruden anlände till kyrkan leddes hon fram av pappa Fredrik Gottlieb.

Bröllopet hölls i i Hölö kyrka, norr om Vagnhärad, och hela kungafamiljen var närvarande. Redan 14.15 startade bröllopsfirandet med drink i centrala Stockholm och gästerna kördes med buss till kyrkan, skriver Svensk Damtidning.

Leonore brudnäbb

Förutom Madeleine och Chris O’Neill anlände kungen och drottningen, prins Carl Philip och prinsessan Sofia och kronprinsessparet till kyrkan under lördagseftermiddagen.

Prinsessan Leonore, 4, hade också en mycket viktig roll – som brudnäbb. Bruden är nämligen hennes fadder.

Lillebror prins Nicolas, 2, höll pappa Chris O’Neill i handen på väg mot kyrkan.

Bland gästerna fanns kända ansikten som finansmannen Jan Dinkelspiel, skådespelaren Felix Herngren, bloggaren Sofi Fahrman och prinsessan Madeleines ex-fästman Jonas Bergström.

Numera Hollywoodstjärnan Alexander Skarsgård var också på plats i kyrkan.

En kvinna bär in en låda med tofflor i kyrkan före vigseln.

Före vigseln bar en kvinna in en låda med tofflor i kyrkan. Kanske ”Lussan” kopierat Meghan Markles idé från brittiska prinsbröllopet? Till gästerna som tröttnat på högklackat.

Återförenades

Det var i höstas som det blev officiellt att ”Lussan” hade återförenats med tidigare kärleken Gustav Thott. Paret bor tillsammans i en sekelskiftesvåning på Östermalm som köptes för över 20 miljoner kronor i höstas.

Vigseln startade klockan 16 och sedan fortsatte festen.