Polisens dyk efter försvunna Fatima

Uppdaterad 2017-09-28 | Publicerad 2017-08-10

Enligt Aftonbladets uppgifter markerade en likhund vid Svartån i Västerås – och man misstänker att det kan vara den försvunna Fatima.

Under torsdagsförmiddagen har polisen dykt i ån.

I slutet av maj anmäldes 57-åriga Fatima Berggren från Västerås försvunnen. Några dagar tidigare hade anhöriga senast kontakt med henne - och sedan dess är det ingen som vet vad som hänt med henne.

Polisen rubricerade snart ärendet som människorov och man säger sig ha lagt stora resurser för att söka efter den försvunna kvinnan.

Polisen misstänker att hon kan ha blivit mördad.

Fatima Berggren bor i Pettersberg i Västerås och nu har en likhund markerat i närheten av bostaden, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Enligt en uppgiftslämnare så har hunden markerat vid vattnet, i Svartån.

Och polisen misstänker att det kan vara den försvunna Fatima Berggren, enligt Aftonbladets uppgifter.

Beställt dykare

Polisen beställde dykare från Sjöpolisen i Stockholm under torsdagsförmiddagen arbetade de i vattnet. Till SVT Västmanland säger polisdykaren Rolf Bergström att man inte hittat något.

Från polisens håll vill man inte bekräfta att det var den försvunna kvinnan man dök efter.

– Jag kommenterar inte vad vi gör, mer än att vi arbetar på platsen, säger polisens presstalesperson Mikael Hedström.

Bekant intressant för polisen

Enligt uppgifter till Aftonbladet så är en bekant till Fatima Berggren högintressant för polisen när det gäller hennes försvinnande.

I början av förra året ansökte hon om kontaktförbud för mannen i 50-årsåldern. Trots att han tidigare dömts för brott mot närstående nekades kontaktförbudet.

”De gärningar och det handlande somskyddspersonen berättat om att förbudspersonen ska ha gjort går inte att bevisa och förundersökningen kommer att läggas ner. Förutsättningarna för kontaktförbud är mot denna bakgrund inte uppfyllda”, står det i beslutet.