Fem skadade på ett dygn i Foxtrotkonflikten – ingen har kända kopplingar till nätverket

Publicerad 2023-09-27

Inom loppet av 24 timmar har tre dåd riktats mot personer nära ledarfigurerna kring Foxtrot-nätverket – Rawa ”Kurdiska räven” Majid och Ismail ”Jordgubben” Abdo, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Totalt har fem personer skadats i attentaten.

Ingen av dem har kända direktkopplingar till den pågående konflikten.

Strax efter klockan 21 på måndagskvällen detonerade en kraftig sprängladdning i bostadsområdet i Hässelby strand i västra Stockholm.

Den kraftiga smällen kändes flera kilometer bort och delar av flerfamiljshusets fasad slets sönder. Tre personer skadades.

Knappt tio timmar senare sprängdes trapphuset till ett flerfamiljshus i Linköping. Ytterväggen rasade helt och blottade de omfattande skadorna i huset. En kvinna i 25-årsåldern fördes till sjukhus efter den våldsamma detonationen som inträffade vid 06-tiden på tisdagsmorgonen.

Uppgifter: Fel person skjuten i Åkersberga

På tisdagskvällen inträffade nästa attentat.

Då hittades en man i 60-årsåldern skjuten i utanför en villa i Åkersberga, norr om Stockholm. Mannen är enligt de första uppgifterna allvarligt skadad och flögs till sjukhus.

Enligt Aftonbladets uppgifter ska en man i 45-årsåldern ha varit den egentliga måltavlan.

Alla tre attentat kopplas till konflikten mellan ledarfigurerna i Foxtrot-nätverket – Rawa ”Kurdiska räven” Majid och Ismail ”Jordgubben” Abdo, enligt Aftonbladets uppgiftslämnare.

Stor polisinsats efter tisdagskvällens skjutning i Åkersberga.

Bott på ”fel” adress

Fem personer har skadats i dåden. Ingen av dem har känd koppling till den pågående interna konflikten. De har bott på adresser som kopplas till utpekade måltavlor och anhöriga till de gängledarna.

Tre personer vid sprängningen i Hässelby, en ung kvinna vid detonationen i Linköping och mannen i 60-årsåldern som sköts i Åkersberga.

Följ ämnen i artikeln