Uppgifter: Mordmisstänkt polsk man tros vara på flykt i Sverige

Publicerad 2024-02-24

Den efterlyste mannen Michal Tamasz Kapicki jagas i flera länder.

En 29-årig polsk man hittades död på ett hotell i Brøndby.

Den 30-åriga polska mannen Michal Tamasz Kapicki efterlystes kort därefter för dådet.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska svensk polis nu ha ombetts att delta i jakten.

I slutet av januari hittades en 29-årig polsk man död på ett hotell i Brøndby i Köpenhamn. Polisen inledde snabbt en mordutredning då det fanns flera oklara omständigheter kring dödsfallet, skriver de på X.

Misstankarna riktades tidigt mot den 30-årige polske mannen Michal Tamasz Kapicki.

Men Michal Tamasz Kapicki själv var inte kvar vid platsen då. Den danska polisen har letat efter honom men de misstänker nu att han kan ha flytt till något av grannländerna – däribland Sverige.

Dansk polis har gått ut med ett pressmeddelande om händelsen samt en efterlysning av mannen i dansk media.

"Om någon ser Michal Tamasz Kapicki, kontakta polis. Jag skulle också vilja uppmuntra Michal att överlämna sig själv, säger Brian Hansen, utredningsledare vid Köpenhamnspolisen, i pressmeddelandet.

Dansk polis har gått ut med en efterlysning.

Uppgifter: Svensk polis deltar i jakten

Flera veckor har gått sedan mordet och en internationell arresteringsorder har nu utfärdats för att hitta mannen. Svensk polis har också ombetts att delta i jakten på den misstänkte mördaren, enligt uppgifter.

Enligt efterlysningen är 30-åringen cirka 187 cm lång, normalbyggd med kort mörkblont hår. Han har även fångats på en övervakningsfilm där han är klädd i en svart jacka av märket Nike och med ett klubblagsemblem på. Dansk polis har därefter gått ut med en bild på honom.

Det finns även misstankar om att mannen kan befinna sig i Tyskland eller Polen, där polisen i respektive land nu också deltar i sökandet efter den misstänkte mördaren.

Aftonbladet har sökt svensk polis som inte kan lämna någon information om ärendet under helgen.

Följ ämnen i artikeln