”Sorgligt att det ska behöva vara så här i Sverige 2019”

Aftonbladets reporter reste i sin farmors fotspår efter Förintelsen – läs chatten med Helena Trus

Publicerad 2019-08-19

Chatta med Helena Trus om hennes reportage där hon följer sin farmors fotspår.

Aftonbladets reporter Helena Trus gjorde resan som hennes farmor aldrig kommer att göra. Hon reste tillbaka till Ukraina för att följa hennes fotspår efter Förintelsen. Här kan du chatta med Helena Trus om hennes reportage!

  • Fastnålat inlägg
    19 aug 2019
    Helena Trus

    Då så, tack alla som engagerade er och ställde frågor. Ha en fortsatt fin start på veckan! 

Denna chatt är stängd.

  • Helena Trus
    19 aug 2019

    Hej alla! Ni hinner med en sista fråga om min Ukraina-resa i farmors fotspår innan jag avslutar chatten. Tack!

  • 19 aug 2019

    Du nämner "demonstranter" när det i själva verket är SSU:are med ursprung från mellanöstern. "Läsarna svarar-rutorna" vittnar mestadels om att det är islamister som utgör det stora hotet. Varför skriver inte du det? Är det känsligt? Rak fråga: Vem utgör störst hot mot judar idag, NMR eller Islamister?

    Greta P

    Hej Greta! Jag upplever inte att det är känsligt att skriva om. Vi kommer under dagen att publicera fler artiklar som går in på var antisemitismen, från vilka grupper i samhället den kommer i från. Hoppas ni fortsätter att läsa. 

    Helena Trus
  • 19 aug 2019

    Den grundläggande problemet vi har i den svenska samhället är att vi har det för bra här i landet vilket gör att ingen blir tacksam över denna brödskiva med smör på som är synonym för my ket mer än gästvänlighet. Jag hoppas bara vi inte behöver vara med om krig för att folk ska förstå vad livets värde handlar om och vilka ord och åsikter man ska ha.

    Apertin
  • 19 aug 2019

    Väldigt intressant artikel och viktigt att belysa det som hände längre österut än Polen. Det är viktigt att prata om Förintelsen med sina barn så att kunskapen sprids. Framför allt måste vi kunna se mönstren och förhindra att det sker liknande saker igen, mot judar eller andra som på något sätt anses vara annorlunda. Kan tipsa om boken ”Om tyranni: tjugo lektioner från det tjugonde århundradet” av Timothy Snyder. Ser fram emot att läsa resten av artikelserien.

    Ulrika E

    Hej Ulrika! Stort tack för att du ville läsa och för ditt inspel! 

    Helena Trus