Jasmine sökte ny vän på Facebook – fick flera hundra svar

Uppdaterad 2017-02-27 | Publicerad 2017-02-25

Jasmine tröttnade på ensamheten i Stockholm och sökte ny vän på facebook.

Jasmine Ärnström, 24, sökte nya kompisar på Facebook. Nu har hon fått så många svar att det skulle ta henne sex månader att träffa alla.

– Det är helt sjukt, uppenbarligen behöver folk nya vänner, säger hon.

Den frilansande make up-artisten Jasmin Ärnström, 24, flyttade till Stockholm för ett år sedan och har redan tröttnat på huvudstadens hårda yttre. Hon märkte att det här med att skaffa nya vänner inte var speciellt enkelt, vare sig genom jobbet eller på krogen. Men i onsdags tog hon sökandet till en ny nivå och efterlyste en vän på Facebook.

– Jag funderade över hur man skaffar vänner i den här staden egentligen och tänkte att jag gör ett försökt på Facebook.

Hon knåpade ihop ett inlägg i Facebookgruppen Heja Livet, och fick en otrolig respons. På bara några dagar hade hon fått 200 privata meddelanden och över hundra kommentarer, från tjejer som var villiga att träffa en ny kompis.

Jasmine skrev ner kriterier på den nya kompisen och fick otrolig respons.

– Om jag skulle träffa alla som har hört av sig till mig skulle det ta mig ett halvår. Jag börjar nästan gråta när jag tänker på det. Alla har varit så fina.

Jasmine älskar Stockholm som stad, men berättar att hon uppfattar människor som väldigt slutna.

– Det känns som att alla har sina vänner liksom. Alla har sina gäng. Jag, personligen tror att alla behöver nya vänner och därmed få nya inputs i livet. Jag bodde i Oslo i tre år och där blev man vän med alla.

Nu har hon hela helgen uppbokad med afterworks och nästa onsdag är hon uppbokad med kompisdejter.

– Jag har hängt med min pojkvän och hans kompisar ett bra tag nu, så det här känns skitkul. Alla verkar vara fantastiska kvinnor.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

Följ ämnen i artikeln